Rendszerüzenet
2020. február 11.

Félévzárás a korcsolyapályán

Lázas készülődés jellemezte 2020. február elsejének reggelén azt a harminc gyermeket, akik a bihartordai és a nagyrábéi gyülekezetek szervezésében részt vettek az immár hagyományosnak mondható félévzáró jégkorcsolyázáson.

A rutinosabb felsőtagozatos nebulók, a nagytestvérek gondoskodásával tekintettek a jégpályán még tapasztalatlannak számító társaik felé. A hasznos tanácsok átadása, szükséges mozdulatok technikájának megtanítása már az önkormányzatok kisbuszaiban, és a szülők, támogató gyülekezetitagok személyautóiban megkezdődött, az utazási idő így hamar elrepült. A bihartordai és nagyrábéi felsőtagozatos diákokat már-már ismerősként köszöntötték a berettyóújfalui Morotva Jégpálya dolgozói. A korcsolya választáskor és az öltözködéskor megmutatkozó lelkesedés, az első esések, kicsúszások után sem csökkent, mosolygó szempárok, önfeledt gyermeksereg fogadta a később érkező sportolni vágyókat.

Szívmelengető azt látni évről-évre, hogy a csúszós jég, miként lesz stabil alapja újabb és újabb barátságoknak, amelyek képesek átlépni a hétköznapok elválasztó falait. A sportolásra szánt három órában nem számít, hogy ki a tordai vagy éppen a rábéi. Nem fontos, hogy melyik gyerek, hányadik osztályba jár. Még csak az sem igazán mérvadó, hogy ki tud ügyesebben korcsolyázni.

A közös élmény, ha csak rövid időre is, de összetartó, egymást támogató közösséget teremt. Ezekben az órákban számos, a hittanórákon fel nem fedezhető információ, összefüggés és tulajdonság jön a felszínre a gyerekekkel kapcsolatban. Éppen ezért a későbbi tanítási órákra nézve rendkívül hasznosak a gyerekek között korcsolyázó lelkésznek is ezek a félévet lezáró, sportos alkalmak.

A hazafelé vezető úton már csendes volt a gyereksereg, az aggódó szülők elégedetten nyugtázták, hogy minden féltve őrzött kincs épségben és egészségben tért haza. A szervezők pedig hálatelt szívvel mondanak köszönetet a Gondviselő Istennek, hogy meghallgatta imáikat és ebben az évben is fennakadások nélkül valósulhatott meg a hittanos félévzáró korcsolyázás.

A sofőröknek, szülőknek, támogató gyülekezeti tagoknak és önkormányzatoknak e helyről is köszönjük, hogy hozzájárultak a gyermekek programjához. A tanulóknak pedig a következő félévre is kívánunk egészségben, örömökben és szeretetben megélt tanulmányi előmenetelt, Isten Áldásával!