Rendszerüzenet
2020. január 31.

Információs fórum Tiszafüreden

2020. január 21-én délután 17 órakor került sor a tiszafüredi Bán Zsigmond Református Általános Iskolában Ozsváth János intézményvezető kezdeményezésére egy tájékoztató, információs fórumra, amelynek témája az iskolában a 2020/2021-es tanévben bevezetni kívánt magyar-angol két tanítási nyelvű program volt.

Az est előadója nem más volt, mint Vizi Andrea, a budapesti Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója, a program magyarországi elindítója. A zsúfolásig megtelt teremben a hallgatóság soraiban az egyházkerület képviselői mellett nagyszámú szülő, pedagógus és helyi intézményvezető foglalt helyet.

Az estet Ozsváth János intézményvezető nyitotta meg pár mondattal, egyben bemutatta az induláshoz szükséges okiratot.

Vizi Andrea másfél órás előadásából minden fontos információt megkaphattak az érdeklődők a két tanítású nyelvi oktatással kapcsolatos előnyökről. Az előadó hangsúlyozta, hogy nem kell zseninek lennie egy a programba felvételiző óvodásnak ahhoz, hogy majd később nagyon jól teljesítsen és a 8. osztály befejezésekor rendelkezzen középfokú vagy felsőfokú nyelvvizsgával. Grafikonok segítségével bemutatta azt is, hogy nem kell attól tartani, hogy a rendkívül magas óraszámban történő angol nyelv tanulása más fontos tantárgyak kárára történik, ellenkezőleg. Az ilyen osztályokban tanuló gyerekek sokkal könnyebben sajátították el a magyar nyelvet és a matematikát is. Jobban teljesítenek az országos kompetenciaméréseken és nagyon sikeres a továbbtanulásuk is.

Az előadás végén az érdeklődők megtekinthették azokat a tankönyveket is, amelyekből a két tanítási nyelvű osztályba járó gyermekek tanulni fognak.

Az információs est 2020. május 22-én egy nyílt napon való részvétel követi, melyre az igazgatónő szeretettel meghívta a Bán Zsigmond Református Általános Iskola tantestületét is.