Rendszerüzenet
2020. január 26.

Ahol templom, ahol iskola

„Ahol templom, ahol iskola" - 300 éves keresztyén értékeink címmel nyílt kiállítás 2020. január 22-én a Magyar Kultúra Napján a 300 éves Bethlen Gábor Református Általános Iskola diákjainak munkáiból.

Az Emlékév tiszteletére kiállítás nyílt a 300 éves keresztyén értékek bemutatására. A törökszentmiklósi Ipolyi Közművelődési Központ Markóczy Félix kiállítótermében nyílt tárlat a Bethlen Gábor Református Általános Iskola 300. tanévét és a keresztény értékeket jeleníti meg a gyerekek alkotta igényes, szép makettek, rajzok segítségével. Fotók adják vissza a jelenkori diákok közösségi életének egy-egy pillanatát.

A kiállítás megnyitón résztvevő vendégeket Virágné Katona Zsuzsanna igazgató köszöntötte. Ünnepi gondolataiban elmondta, hogy milyen nagy öröm az intézmény számára, hogy 2020-ban iskolánk 300. tanévét ünnepelhetjük. Istennek adott hálát, hogy 1720-ban református keresztyén eleink megalapították a református egyházközséget és az iskolát.

A kiállításon közreműködtek az iskola alkotói tanulói. Ünnepi műsorukban a templom és iskola erős kapcsolatát, annak jelentőségét, a keresztyén értékek fontosságát emelték ki.

A kiállítást Szabó József elnöklelkész nyitotta meg. „Az itt élő református vallásúaknak a templom és az iskola egysége mindig is természetes volt.” – mondta a kiállítást megnyitó beszédében Nagytiszteletű Úr. Isten gazdag áldását kérte a városra, hálát adott Istennek megtartó kegyelméért és segítségéért. Hálát adott azért, hogy a jubileumi évben a 230. éves templom és 300 éves iskola épületei megújulhattak, megszépülhettek. 

A kiállítás 2020. február 21-ig tekinthető meg az Ipolyi Közművelődési Központban.

„Ahol templom, ahol iskola, ott hittel él az ember. Ott épül a lélek, ott épül a haza.”

Fotók ITT érhetőek el.