Rendszerüzenet
2020. január 09.

Több mint tízezerrel nőtt a látogatószám a debreceni Nagytemplomban

A Debreceni Református Nagytemplom továbbra is a cívisváros kiemelkedő turisztikai attrakciójának számít. 2019-ben több új program és rendezvény indult, melynek az eredménye a számokban is megmutatkozott: a látogatószám tízezer fővel nőtt az előző évhez képest, így több mint ötvenezer turista kereste fel Debrecen Nemzeti Emlékhelyét.

 A Debreceni Református Nagytemplom ma már nemcsak szakrális központ, hanem kiemelkedő turisztikai látványosság is. Az évről-évre megújuló programkínálatnak, valamint marketingtevékenységnek köszönhetően a Nagytemplom látogatószámában is folyamatos növekedés tapasztalható. Míg 2017-ben mintegy 35 ezer, majd 2018-ban 40 ezer érdeklődő járta végig a templom látogatói útvonalát, a 2019-es évben újabb rekordot sikerült elérni: az elmúlt évben ugyanis több mint 50 ezren váltottak jegyet a Debreceni Református Nagytemplomba.

„A látogatószám nagyarányú növekedésében döntő szerepet játszik, hogy a Nagytemplom, mint Nemzeti Emlékhely meglátogatása esetén az osztálykiránduló csoportok ingyen vonatozhatnak Debrecenbe. Másrészt mi is teszünk azért, hogy egyre több látogató számára tegyük vonzóvá a templomot, ezért programkínálatunkat is minden évben bővítjük, megújítjuk, valamint nagy hangsúlyt fektetünk marketingtevékenységünkre is.” – vallja a Nagytemplom turisztikai referense, Lucski Zsófia.

Az elmúlt év újításai közül kiemelkedő népszerűséget értek el a nyári időszakban a szerda déli ingyenes orgonakoncertek, valamint a különféle múzeumpedagógiai foglalkozások bevezetése. Az év során hivatalosan 597 csoport regisztrált templomi túrákra, melyek közül 133-an választottak múzeumpedagógiai foglalkozást is a még teljesebb élmény kedvéért. Négy időszaki kiállításnak szolgált otthonául a Nagytemplom galériája, és közel 40 koncertet rendeztek a templom falai között.

2020-ban további újításokkal várja a látogatókat a Debreceni Református Nagytemplom!