Rendszerüzenet
2019. december 17.

Adventre hangoló

2019. november 29-én, egyházmegyénk nyolc fős nőszövetségi küldöttséggel indult útnak a Marosi Egyházmegye alkalmára, az „Adventi Hangolóra”, amelyet a marosi nőtestvérek immár tizennegyedik alkalommal rendeztek meg. A tavalyi évben indult a kezdeményezés, miszerint a Békési egyházmegye és a Marosi Egyházmegye nőszövetségei között testvéri kapcsolat épüljön.

Az „Adventi Hangoló” november 30-án, 10 órától kezdődött, Koncz-Vágási Katalin (Sarkad-Belvárosi Egyházközség) áhítatával. Lukács 3,1−6 alapján irányította rá a figyelmünket, hogy egyik esztendőben sem engedhetjük meg, hogy kiüresedve érkezzünk az ünnepre. Ne szalasszuk el az Úrral való találkozás lehetőségét, annak ellenére, hogy sok minden igyekszik elvonni a figyelmünket. Az áhítatot követően gitáros dicsőítés következett, majd Czirmai Csaba Levente, marosi esperes köszöntötte küldöttségünk, valamint az alkalmon megjelent nőszövetségek képviselőit. Adventi gondolatait a Zofóniás 3,9 verse köré gyűjtötte: „Akkor majd megtisztítom a népek ajkát, mindnyájan az Úr nevét hívják segítségül, és őt tisztelik egy akarattal.”


Az esperesi köszöntés után a Békési Egyházmegye nőszövetségei kaptak lehetőséget arra, hogy bemutatkozzanak, és beszámoljanak szolgálati sokszínűségükről. Egyházmegyénkben négy nőszövetség működik (a Sarkad-belvárosi Egyházközségben, a Mezőberényi Egyházközségben, a Gyulai Egyházközségben, és a Békési Egyházközségben). Ezt követően Papp Tiborné, mezőberényi lelkipásztor, Tiszántúli Egyházkerület Nőszövetségének titkár-helyettese előadást tartott a Tiszántúli Egyházkerület múltjáról és jelenéről.

A beszámolók után rövid szünet, majd Jánk Alexandra (beosztott lelkész - Békés) előadása következett, melyből kiderült, hogy az adventi időszak legtöbbször nem az elcsendesedés, hanem a nyüzsgés és kimerültség időszaka. Mária és Márta történetén keresztül pedig két adventi lelkület tárult elénk: van, aki Jézus közelében, - akár Márta - kiborul a teendők közepette, vagy - ahogyan Mária - leborul Jézus lábai elé.

A konferenciát követően lehetőségünk volt részt venni az ún. „Angyalkaravánon”, amelyet a marosvásárhelyi Kultúrpalotában tartottak. Itt magyar kézművesek termékeit tudtuk megszemlélni, valamint megvásárolni.

Vasárnap, a Marosvásárhely közelében fekvő településeken vendégszolgálatot végeztünk (Fintaháza, Nyárádkarácson, Marosludas, Luka-Ilencfalva). Kihasználva a találkozás örömét, meghívást intéztünk a marosi testvérekhez, hogy küldöttségükkel tartsanak velünk 2020. május 16-án, a III. női konferencián, Békésen. Isten áldását kérjük a marosi egyházmegye nőszövetségeire, és az elindult testvérkapcsolatra!

Jánk Alexandra lp.