Rendszerüzenet
2019. november 21.

Több mint 200 – Ünnepi hálaadó istentisztelet

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség idén novemberben jubileumot ünnepel: 200 évvel ezelőtt, 1819 novemberében tartották az első istentiszteletet a mai Nagytemplom falai között. Az ünnepi hét zárásaként november 24-én (vasárnap) 10 órakor ünnepi hálaadó istentiszteletre kerül sor, mely alkalmon az Igehirdetés szolgálatát dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke végzi.

Időpont: 2019. november 24. (vasárnap) 10 óra

Helyszín: Debreceni Református Nagytemplom

Igehirdető: Dr. Fekete Károly püspök (Tiszántúli Református Egyházkerület)

Köszöntőt mond: Dr. Papp László polgármester (Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata) és Kósa Lajos országgyűlési képviselő

Az ünnepi istentisztelet a Kistemplomi gyülekezettel közös alkalom, hiszen a Kistemplomi egyházközség azért ad hálát, hogy 300 évvel ezelőtt kezdték építeni a gyakran „Csonkatemplomként” ismert épületet.

A jubileumi programokról Vad Zsigmond esperes-lelkipásztorral Oláh Ilona készített interjút az Európa Rádióban:

Letöltés

Az istentiszteleten köszöntőt mond Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Kósa Lajos országgyűlési képviselő hivatalosan is elhelyezi a Nagytemplom egyháztörténeti kiállításán azt az 1806-os emlékiratot, melyet elmúlt év decemberében adott át – kalandos története után – a Nagytemplomi gyülekezetnek.

Az istentisztelet keretén belül kerül kihirdetésre a Nagytemplomi gyülekezet által kiírt „Otthonunk, a gyülekezet” írói pályázatának eredménye.

A jubileumi programokról Szirák Sára készített összeállítást:

Letöltés