Rendszerüzenet
2019. november 18.

Cselekvő ima

135 presbiter találkozott november 17-én, vasárnap délután a Debrecen-Csapókerti Református Egyházközségben. A Hirdesd az Igét! programsorozat ezen alkalmára a Debreceni Református Egyházmegyéből várták a jelentkezőket. Az esemény fő témája az imádság volt.

Az igét Vad Zsigmond esperes-lelkipásztor hirdette a Luk 11,1-4. alapján. A jézusi imáról beszélt, kiemelve azt, mennyire fontos a mély, lélekkel teli ima. Jézus imádsága egy olyan többletet, bensőségességet mutat, amire a szemlélő is vágyakozhat. „Sokféle tévedés élhet a fejünkben az imádkozással kapcsolatban. A Szentírás azt tanítja, hogy az imádság nem a tehetetlen ember próbálkozása, hanem a gyermek előjoga, egy olyan lehetőség, amit azt tud gyakorolni, aki Isten gyermekévé lett. Az imádság nem monológ, hanem beszélgetés. Imádkozás közben nagy dolgok történnek” – mondta.

Az alkalomról Szirák Sára készített összeállítást az Európa Rádióban:

Letöltés

Ezt követőn dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke az imádságról tartott előadást.

Az imádság tudományos megközelítése, magyarázata Vitéz Csiki Lajos tollából, 1901-ből származik, azóta nem született ilyen jellegű írás.

„Imádságos könyvek ugyan vannak, de elgondolkoztató az imádság-irodalom hiánya. Miért nem ébred bennünk vágy ennek felfejtésére? Ezért is gondoltuk, hogy az ima, a hitünk egyik alapvető eleme legyen a téma” – emelte ki, majd személyes példákon keresztül mutatta meg azokat az élethelyzeteket, amelyek imaéletét elmélyítették.

Az alkalomról Szirák Sára készített összeállítást az Európa Rádióban:

Letöltés

A délután folyamán négy presbiter tett bizonyságot, megvallották hitre jutások történetét a gyülekezet előtt. A program kerekasztal-beszélgetéssel és szeretetvendégséggel zárult.

Fotók: Szirák Sára