Rendszerüzenet
2019. november 13.

Szeretetdoboz-kívánságlista - Félezer gyermek karácsonyi kívánságát válthatjuk valóra

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén egy új programmal bővíti adventi gyűjtőakciói sorát. Az elmúlt években ismertté vált Szeretetdoboz tartós élelmiszergyűjtés, valamint a Nyilas Misi Pakk címet viselő, cipősdobozokba csomagolt játék- és édesség gyűjtés mellett egy sokkal személyesebb ötlet is útjára indult: 500 rászoruló gyermek konkrét karácsonyi kívánságát válthatjuk valóra.

Bizonyára mindenki tisztában van azzal, hogy egy kisgyermek számára mekkora örömet okoz, amikor a karácsonyfa alatt megpillanthatja a régóta áhított ajándékát. Erre minden gyermek egyformán vágyik, de sajnos sok mélyszegénységben élő család nem engedheti meg magának, hogy teljesítse ezeket a kívánságokat, így az öröm helyére a csalódottság kerül.

Ebben a helyzetben lévő családokon kíván segíteni a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány. Ötszáz, nehéz anyagi körülmények között élő kisgyermeket kértek meg, hogy írják le, minek örülnének legjobban idén karácsonykor. Az Alapítvány létrehozott egy online felületet, ahol mi magunk választhatjuk ki, hogy melyik kívánságot szeretnénk teljesíteni. Sakk-készlet, focilabda, pulóver és parfüm is megtalálható a listában. Számunkra talán apróságok, számukra azonban elérhetetlen dolgok. A kívánságlista segítségével pedig az adományozó is biztos lehet abban, hogy valóban azzal tud segíteni, amire a választott gyermek a leginkább vágyik.

Az adománygyűjtés 2019. december 6-ig tart. Az ajándékokat a Magyar Református Szeretetszolgálat budapesti és debreceni irodájába lehet eljuttatni személyesen vagy postai úton. Ezt követően az MRSZ munkatársai az adományokat a szülőknek adják át, hogy az ajándékozás családi körben okozzon örömet.

A kívánságlista mellett megtalálható az oldalon minden ajándék értéke is, így ha valakinek nem áll módjában megvásárolni a kívánt játékot, árának felajánlásával is csatlakozhat a programhoz. A Szeretetszolgálat munkatársai az összegyűlt összegből megvásárolják a hiányzó kívánságokat.

A kívánságlista megtalálható a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon.