Rendszerüzenet
2019. október 29.

Idén is elindítja a Református Szeretetszolgálat az adventi gyűjtését, elő a Szeretetdobozokkal!

December 15-ig országszerte várják a felajánlásokat: tartós élelmiszereket, alapvető higiéniai termékeket és édességeket, játékokat gyűjtenek, amelyeket még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló családokhoz.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány megalakulása óta legfőbb célkitűzésének tekinti a rászorulók megsegítését, és az adventi időszakhoz közeledve még inkább előtérbe kerül az adományok fontossága. Szeretnék ugyanis, ha néhány pillanatra elfelejthetnék a nehéz körülmények között élő családok is a mindennapok terheit, és boldogan, örömmel a szívükben tudnák várni karácsony ünnepét.

Ez a gondolat hívta életre évekkel korábban a Szeretetdoboz című gyűjtőakciót, melyet idén is meghirdet a Református Szeretetszolgálat.

Az elmúlt évben közel 10.000 család ünnepét segíthették egy-egy tartós élelmiszercsomaggal, mely adománygyűjtéshez gyülekezetek, iskolák, cégek, és magánszemélyek is hozzájárultak az ország egész területéről.

Idén Dánielfy Gergő is adventi akció mellé állt, és segíti a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját azzal, hogy maga is tanúbizonyságot tesz arról: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.”

Az idei gyűjtés részleteiről október 29-én számoltak be sajtótájékoztató keretében a debreceni Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban.

Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke az advent szerepéről beszélt az életünkben, és felelevenítette a szegénygondozás és a diakóniai munka gyökereit. „A karácsonyi időszak még inkább az önzetlen, tiszta szívből való adakozásra irányítja a figyelmet. A keresztyén ember mint megajándékozott, ajándékozóvá kell váljon” – mondta.

Oláh István, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke számára igen nagy öröm, hogy ismét elindult ez az országos akció. A Református Szeretetszolgálat a különböző programjaival – közfoglalkoztatási, mentor, Nyilas Misi-ösztöndíjprogram – egész évben azon dolgozik, hogy segíthessen a rászorulóknak, és különösen így van ez az őszi-téli időszakban, amikor a Szeretetdoboz és a Cipősdoboz akciók elindulnak. „Mindenki segítségére számítunk, és azon vagyunk, hogy minél több embernek szerezhessünk örömet” – zárta szavait.

Dánielfy Gergely előadó nagy örömmel állt a kezdeményezés mögé, hiszen fontosnak tartja, hogy énekesként karitatív kezdeményezéseket támogasson. Kiemelte a lelki boldogság és a közös munka szépségét, ami sokkal többet jelenthet, mint egy tárgyi ajándék. „Az adás, az adományozás mindig barátsággal, szeretettel jár együtt. Ez a legfontosabb dolog, a szeretve levés élménye és a cselekvés” – emelte ki.

Simon Annamária, a Magyar Református Szeretetszolgálat ágazati koordinátora részletesen ismertette a gyűjtőakció technikai részleteit. Az újrahasznosított dobozok, amelyeknek körülbelül 20 kilogramm a terhelhetősége, a Református Szeretetszolgálat irodáiban igényelhetőek, és itt is adhatóak le. Főleg tartós élelmiszereket gyűjtenek, alapvető higéniai termékeket és édességeket, játékokat, és az adományozók gondolhatnak azokra is, akik valamilyen ételintoleranciával rendelkeznek.

December 15-ig országszerte várják a felajánlásokat!

További részletek a jobbadni.hu oldalon érhetőek el, ITT.

Segítsünk egy doboznyi szeretettel!