Rendszerüzenet
2019. október 28.

Sorsunkban élő múlt

Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus előadása lesz hallható október 30-án, szerdán délután a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. Az Örökölt sors című sikerkönyv írója transzgenerációs hatásokról beszél, előadásának címe: Sorsunkban élő múlt.
Honnan jöttem? Miért lettem olyan, amilyen? Mit hoztam magammal? Honnan és kitől?
Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot. Ilyenkor érdemes a tágabb perspektívát is megvizsgálni, és szüleink, nagyszüleink vagy akár a még korábbi generációk életeseményeit is feltárni.
A legtöbb esetben döbbenten tapasztaljuk majd - amit a modern kutatások eredményei is igazolnak -, hogy felmenőink traumái, feldolgozatlan félelmei, kapcsolati törései még a halálukkal sem enyésznek el, hanem bennünk élnek tovább.
Sok titkot, kimondatlan feszültséget hurcolunk magunkkal, és adunk tovább generációról generációra. A tabutémák pedig megakadályozzák, hogy egészségesen és őszintén kapcsolódjunk egymáshoz és önmagunkhoz.
Orvos-Tóth Noémi, pszichológus, a népszerű Örökölt sors című könyv szerzője október 30-án, szerdán beszél a sorsunkban élő múltról.

Az esemény az „Önismeret, párkapcsolat, család” előadás-sorozatnak a része, amelyet a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Debreceni Egyetem közösen szervez idén ősszel. Az együttműködés célja, hogy a fiatalok ismert és elismert szakemberektől halljanak hiteles előadásokat.

Helyszín:
Debreceni Református Hittudományi Egyetem, Kölcsey Ferenc terem (239)
Időpont: október 30. (szerda), 16:15



Facebook-esemény

Az előadások ingyenesek és nyilvánosak.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A sorozat további alkalmai:
11.13. Dr. Mézes Zsolt - Vertikális kötéltánc
11.20. Dr. Balogh Klára - Nem veszekszünk, hanem fejlődünk
11.27. Nagy Tamás - Érzelmi karate: Sziszifusz néha sírva röhögne...
12.04. Sajtos Szilárd - "Minden egész eltörött" - család és veszteség
12.11. Dr. Kádár Annamária - Önismeret + önbecsülés = ❤️