Rendszerüzenet
2019. október 11.

Hálaadó istentisztelet a kengyeli református templomban

Főtiszteletű Dr. Fekete Károly püspök úr a fenti Igével hirdette a hálaadás evangéliumát Kengyelen 2019. szeptember 29-én a templom felújításának ünnepén. Viski-Lator Elemér beszámolója.

      "  A Seregek Ura velünk van  ........  Jöjjetek el, lássátok az Úr tetteit.... "

                                          Zsoltárok  46. rész

A maroknyi református lelkek öröme és sikere a tavalyi esztendőben a templomtorony felújításában rejlett. Idén, hogy teljessé legyen az öröm, a templomtest külső renoválásával kívánta a gyülekezet Isten dicsőségét megmutatni.  Ehhez  - a "Templom külső felújítása" célra , a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága,  "Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása" elnevezésű - pályázat révén jutottunk anyagi forráshoz.

Főtiszteletű Püspök úr személyében a Kengyeli Református Egyházközség történelmében a harmadik püspöklátogatásra került sor  - a templom felszentelésének 1943. december 5-e óta. Az ő hozzánk érkezésének híre és az esztétikus templom külső megtöltötte az ünneplők seregével az Istennek szent házát.

Legyen áldott Isten, aki megengedte, hogy kezünk munkáját jó véghez vigyük ! Mint ahogyan az ünnepi istentiszteletre szóló meghívón szerepel az Úr Igéje, mi is akként valljuk: "  ... Uram, Istenem... a te ígéreted és szándékod szerint vitted véghez mindezeket a hatalmas dolgokat... " II. Sámuel  7 : 21.

Viski-Lator Elemér

Fotók: Barcza János