Rendszerüzenet
2019. szeptember 25.

Hálaadás a nyírtéti református templomban

Isten iránti hálaadással számolhatok be arról, hogy gyülekezetünkben 2019. szeptember 22-én hálaadó istentiszteletet tartottunk a megújult templomunkért, valamint emlékművet avattunk a Nyírtéten szolgált lelkipásztorokért. A több mint kilenc évszázados templomunk felújítási munkálatai 2017-ben, a reformáció 500. emlékévében kezdődtek el, és 2019-ben fejeződtek be. Papp Krisztián lelkipásztor beszámolója. 

Megújult a templom tetőszerkezete, tetőfedése, bemutatásra kerültek a régészeti feltárások, mint például a papi ülőfülkék, szentélybejárat, déli kapu, nyílászáró cserék, komplett bádogos munkák, külső-belső felújítás. Új templombútorzatunk lett, padok, szószék, megújult a liturgikus tér, padfűtés került kialakításra, és új hangosítás.

Fotók: Barcza János

Az ünnepi alkalom tiszteletére az igét hirdette: dr Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke; ünnepi beszédet mondtak: dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese, valamint Kósa Lajos és dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselők.

Nagy szeretettel köszönjük meg segítségét mindazoknak, akik a munkálatok előkészítésében, kivitelezésében és az ünnepség lebonyolításában részt vettek.

Mindezekért Istené legyen a dicsőség!

Papp Krisztián

református lelkész

Az ünnepség előtt Budai Lilla készített interjút Papp Krisztián lelkipásztorral az Európa Rádióban:

Letöltés