Rendszerüzenet
2019. szeptember 18.

Beiktatták Taracközi Gerzsont

A Nagyvarsányi Református Egyházközség lelkészbeiktató ünnepi istentiszteletet tartott szeptember 15-én, vasárnap 15 órakor a nagyvarsányi református templomban, ahol Taracközi Gerzson lelkipásztort Csegei István, a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye esperese iktatta be tisztségébe.

Az Igét dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette a Lk 8, 5-15. alapján. „A magvető példázatában mindig lenyűgözött az az aktivitás, ami itt megmutatkozik a Jézus szavaiban. Széles mozdulatok, határozottság, fáradhatatlanság, a Bibliai leírás sokszínűsége tombol, a példázatban és a magyarázatban is. Régóta izgat az, hogy mi lehet az a hajtó erő, amelyik a magvetőnek adja ezt az óriási energiát. Letagadhatatlan tény, hogy a magvető jelen van, teszi azt, amit fölvállal, bármi történik is, ő azt végzi, ami a hivatása. A magvető nem a rendbe tett, előkészített földdel szembesül, hanem mindent lát, ami akadály lehet. (…) És mégis, bár látja, de beveti az egészet. A reménytelent és a haszontalant is. A magvető szívvel vet, nem rációval. Gyógyítja a földet a magvakon keresztül. Az igével gyógyít. Nem ítél, hanem segít” – mondta.

Csegei István, a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye esperese ezzel az Igével köszöntötte Taracközi Gerzsont: „Közel van hozzád az Ige, a te szádban és a te szívedben, mégpedig a hit Igéje, amelyet mi hirdetünk” (Róm 10, 8.) Csegei István kiemelte, milyen csodálatos, hogy az Isten megszólít, elhív és elkötelez. „Amire pedig Ő kiválasztott, arra alkalmassá is tesz” – zárta szavait.

A beiktatást követően Taracközi Gerzson lelkipásztor szólt a gyülekezethez a Lk 4, 16-22. alapján, majd szeretetvendégségre került sor.

Fotók: Barcza János

A teljes lelkészbeiktató ünnepi istentiszteletet itt nézhetik vissza: