Rendszerüzenet
2019. szeptember 18.

Segíteni a rászoruló indiai gyermekeken

A Tiszántúli Református Egyházkerület delegációja - Fekete Károly püspök, Vad Zsigmond esperes, Iszlai Endre lelkipásztor és Gonda László lelkipásztor, külügyi referens - 2019. január 29. és február 8. között hivatalos látogatást tett Indiában, a Dél-indiai Egyház Észak-Karnatakai Egyházkerülete meghívására. Az egyházkerületek testvéregyházi megállapodást kötöttek egymással, és Tiszántúl elkötelezte magát, hogy segíti az ottani gyermekotthonok fenntartását. Ön is segíthet, és adományozhat!

„Ravikumar J. Niranjan, a Dél-indiai Egyház Észak-Karnatakai Egyházkerület püspöke és munkatársai egy nagyon jól szervezett programot készítettek elő a számunkra, amely során nem csak az egyházkerületet és gyülekezeteiket ismerhettük meg, az igehirdetési szolgálataink révén is, hanem az intézményrendszerükbe is beleláthattunk: iskolákat látogattunk, és az egyház által fenntartott kórházba is eljutottunk. És természetesen több olyan otthonba is ellátogattunk, ahová elsősorban vidéki, nehéz körülmények között élő gyermekek kerülnek be, és ezekből az otthonokból járnak iskolába” – mondta Iszlai Endre lelkipásztor.

A Dél-indiai Karnatakai Egyházkerület mintegy 800 gyermeknek biztosít lehetőséget arra, hogy bár egyszerű, de tiszta, rendezett körülmények között tanulhassanak és így kiemelkedhessenek a mélyszegénységből.

„Megrendítő volt számomra látni ezeket az én gyermekeimhez hasonló korosztályú kisfiúkat és kislányokat, akik olyan sok nehézség között élik a mindennapi életüket. Igyekeztem minél többet beszélgetni velük, mutattam nekik fényképeket a saját családomról, és mindig szívszorító volt a kontraszt, ami a mi körülményeink és az ottani gyermekotthonokban élő gyerekek helyzete között van. Egy példa erre: miközben a gyerekszobánkról készült fényképen ott vannak a játékok, ruhák, addig az egyik otthonban egy kisfiú megmutatta, hogy minden személyes holmija egy kis vasládában elfér” – osztotta meg velünk Iszlai Endre.

A delegáció tagjai az indiai egyházkerület központjában, Dharwad városában találkoztak az ottani egyházi vezetőkkel is. Fekete Károly püspök úr átadta Niranjan püspök úrnak azt a támogatási okiratot, amelyben a Tiszántúli Református Egyházkerület – az egyházkerületi közgyűlés határozata értelmében – elkötelezi magát arra, hogy a következő öt évben hozzá fog járulni a gyermekotthonok fenntartásához. A két püspök megállapodott abban is, hogy az egyházkerületek testvéregyházi megállapodást kötnek egymással.

Ennek részleteiről Iszlai Endre lelkipásztorral Buzás Borbála készített interjút az Európa Rádióban. 

Letöltés

Hogyan tudunk segíteni ezeknek a szegénysorsú gyermekeknek?

A Dél-indiai Egyház Karnatakai Egyházkerülete 15 bentlakásos otthont tart fenn.

Több mint nyolcszáz gyermek várja a támogatást!

Egy gyermek havi bentlakásos költsége 21 EUR = kb. 6900 Ft.

Támogatni a református gyülekezetekben meghirdetett adakozás révén lehetséges, és átutalással is.

Számlaszám: Tiszántúli Református Egyházkerület

OTP 11738008-20011428-00000000

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „Indiai diákotthonoknak”

Hálásan fogadunk minden segítséget, mellyel könnyebbé és szebbé tehetjük ezeknek a sokat szenvedett gyerekeknek az életét!