Rendszerüzenet
2019. szeptember 17.

Befejeződött a Talentum-tehetséggondozó gyermekvédelem projekt

Befejeződött a Magyarországi Református Egyház által megvalósított EFOP-2.2.14-17-2017-00009 Talentum-tehetséggondozó gyermekvédelem projekt.

 

Támogatási összeg:

A támogatás mértéke: 100%

A támogatási összeg: 99,74 millió forint vissza nem térítendő támogatás

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztő Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt során megvalósított cél:

A Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő Nevelőszülői Hálózat szervezet és szakmafejlesztése valósult meg.

A munkatársak részére tartott szervezetfejlesztésen át, 240 nevelőszülő és 240 gondozott gyermekek pszichológiai felmérésén és kompetenciafejlesztésén keresztül.

Célcsoport részére a pszichodiagnosztikai és fejlesztő eszközök beszerzése valósult meg, melyeket a 4 fő megvalósítási helyszínre helyeztünk ki (Debrecen, Mátészalka, Miskolc, Tiszaszentimre). Közbeszerzési eljárás keretében beszerzésre kerültek a csoportos személyiségfejlesztő/kompetenciafejlesztő alkalmakhoz használt elektronikai eszközök; a debreceni irodába kihelyezett számítástechnikai eszközök.

Műhelymunkák keretében a projektbe bevont szakemberek (pszichológusok, nevelőszülői tanácsadók – pedagógusok) megismerték a projekt szakmai tartalmát, a rájuk váró feladatokat. 

A projekt egyik fő pillérét jelentette a 240 nevelőszülő, és 65 gyermek személyiségfejlesztése és kompetenciafejlesztése, ami 10 helyszínen valósult meg (Debrecen, Mátészalka, Miskolc, Tiszaszentimre, Kisvárda, Polgár, Újfehértó, Abádszalók, Öcsöd, Encs).  A fejlesztő alkalmakat pszichológusok és nevelőszülői tanácsadók – pedagógusok tartották.

175 darab notebook került beszerzésre közbeszerzés útján, melyet 175 nevelőszülői háztartásba kihelyeztünk. Ezen keresztül tudott megvalósulni a tehetséges gyermekek mentorálása.

A projektet záró szakmai konferenciára 2019. júniusában került sor, melyen szép számmal részt vettek a szakmai képviselői. Nevelőszülőknél kihelyezett gyermekek szereplése tette színesebbé az alkalmat.