Rendszerüzenet

GINOP-7.1.9-17-2018-00032

„A kerékpáros turizmus fejlesztése a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben” címmel turisztikailag frekventált térségek integrált termék és szolgáltatásfejlesztése pályázati konstrukció támogatásával, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség konzorciumvezetésében valósul meg 2018.12.01 és 2020.09.30 között.

A konzorcium tagjai a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, Vásárosnamény Város Önkormányzata, Panyola Község Önkormányzata és a Kölcse Evangélikus Egyházközség. A projekt megvalósításának összköltsége 435.000.000 Ft, melyből a Tiszántúli Református Egyházkerület támogatása 208.013.197 Ft.

A projekt célja a kerékpáros turisták igényeit kiszolgáló, nemzetközi gyakorlatokon alapuló kerékpárforgalmi létesítmények hálózatba szervezése és kerékpáros barát szolgáltatásfejlesztések megvalósítása.

A projekt keretében Vásárosnaményban, Panyolán, Kölcsén kerékpáros centrumok kialakítása történik meg, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nyírbátorban és Csarodán kerékpáros túraközpontokat, Tivadarban kerékpáros centrumot, Tarpán és Tákoson pedig kerékpáros pihenőpontokat hoz létre.  A létesítmények üzemeltetéséhez szükséges kerékpárok, utánfutók, eszközök beszerzése, kerékpáros forgalomszámlálók telepítése is megvalósul.