Rendszerüzenet
2019. szeptember 01.

Légy hű mindhalálig

A Hajdúhadházi Református Egyházközség és a Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda az intézmény 10 éves jubileuma alkalmából hálaadó istentiszteletet tartott augusztus 30-án.

Az ünnepségen gazdag programmal várták a híveket, amelynek első állomása az iskola udvara volt, ahol alapkőletételre került sor, hiszen az iskola egy pályázatnak köszönhetően hamarosan bővülni és korszerűsödni fog. Az intézmény emeletén is osztálytermeket alakítanak ki, illetve étkező és tornaterem fog épülni. Az alapkövet dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Szabadi Árpád, a Hajdúvidéki Református Egyházmegye esperese, Kovács Zoltán, a gyülekezet lelkipásztora, Tasó László országgyűlési képviselő és Csáfordi Dénes polgármester közösen helyezték el. Ezt követte a hálaadó istentisztelet, melynek a hajdúhadházi református templom adott otthont, ahol Fekete Károly püspök hirdette az Igét a Jel 2, 10 alapján. „...Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját.”

„Ez több mint egy aranymondás, ez az ige egy olyan biztató mondat, amely arculatot, sajátosságot, irányultságot akar mutatni” – emelte ki prédikációjában Fekete Károly, amelyben a hűség fontosságát, jelentőségét és nélkülözhetetlenségét bontotta ki. „A fejlesztések többre juttatják közösséget, és ebben a munkában a gyülekezet az élen jár. A hűség - és ennek a gondolatnak szánta Móricz Zsigmond Nyilas Misi történetét – követelmény. Tarts ki az evangéliumra alapozott hitben amíg csak élsz! Ez a mondat egyszerre szól az iskolának, és útrabocsátja a gyülekezetbe beiktatott lelkipásztort is” – mondta.

A hálaadó istentisztelet keretében iktatták be tisztségébe Kovácsné Takács Emesét, aki már 2014 óta szolgál a gyülekezetben férjével, Kovács Zoltánnal együtt. A beiktatás szolgálatát Szabadi Árpád esperes végezte.

Az ünnepi műsort, a tanévnyitót és köszöntéseket emlékfa ültetése követte, amely a templomkertben kapott helyet. A délután szeretetvendégséggel zárult, melyre a templomkertben és a művelődési házban került sor.



További fotók ITT érhetőek el. 

Összefoglaló videó itt érhető el: