Rendszerüzenet
2019. augusztus 07.

Nyáresti orgonakoncertek - Angyalok szárnyán

Filharmónia Magyarország által szervezett OrgonaPont sorozat koncertjei különleges nyáresti élményeket kínálnak országszerte a tartalmas kikapcsolódásra vágyó közönség számára 2019 augusztusában. A kellemes hangvételű orgonamuzsikára épülő hangversenyek célja, hogy a forró nyári napokon a templomok hűvösében minőségi programokat kínáljon mindazok számára, akik az igényes kikapcsolódást kedvelik. Debrecenben augusztus 15-én, csütörtökön 19:30 órától a Szent Anna Székesegyház ad otthont Horgas Eszter és Égető Mária hangversenyének.

Horgas Eszter fuvolaművész a klasszikuszenei koncertprogramok mellett olyan új repertoárt hozott létre, mely átível a műfaji határok között. A klasszikus zene, a jazz és a latin irányzatok nyelvét egyaránt használja. Meggyőződése, hogy a fuvolát úgy emelheti új szerepkörbe, ha új, vagy megújított irodalmat hoz létre. Olyan mesterek műveiből készít átiratokat, mint Vivaldi, Bach, Verdi, Puccini, Bizet, Bernstein vagy Gershwin. Horgas Eszter személyes varázsa és bravúros hangszeres tudása évről-évre új produkciókat hoz létre, ami a legkeresettebb szóló hangszeres előadóművészek közé emeli.

Égető Mária zongoraművész diplomáját a szegedi Liszt Ferenc Zenekonzervatóriumban szerezte, ezután a budapesti Bartók Béla Zenekonzervatóriumban kapta orgonista képesítését. Párizsban Jean Guillou mesterkurzusán folytatta tanulmányait, végül Budapesten szerzett egyházzenész és karvezető diplomát. Huszonöt évig a Szegedi Dóm orgonistájaként tevékenykedett. Rendszeresen koncertezik Magyarországon, Németországban, Svájcban, Franciaországban, Svédországban, Dániában és az Amerikai Egyesült Államokban.  

Égető Mária és Horgas Eszter

Jegyár: 2.900 Ft

Kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.
A Kodály Filharmónia Debrecen bérletesei 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként.
Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Jegyek válthatók a Kölcsey Központban (Debrecen, Hunyadi u. 1–3.), online a www.jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen.

További információ: + 36 30 289 5597; debrecen@filharmonia.hu.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.