Rendszerüzenet
2019. augusztus 06.

Köröstarcsai és csárdaszállási református hittanosok Berekfürdőn kirándultak

A köröstarcsai-csárdaszállási gyülekezet gyermekei már több mint 20 esztendeje minden nyáron Berekfürdőn üdülnek.

Sajnos az idők folyamán nagyon beszűkültek a gyülekezet anyagi lehetőségei.  Az idén először sokáig kérdéses volt, hogy most is eljutnak-e, ugyanis a gyülekezet anyagi erőit még a parókiaépítésre felvett hitel törlesztése és az időközben szükségessé vált temetőkerítés építési költsége túlterhelik. Az utóbbihoz azonban nemrég kerületi támogatást is kapott a gyülekezet. Az kiváltotta a reá tartalékolt összeg egy részét, - s bár sok más helye is lett volna a pénznek -, mégsem akarta a közösség, hogy a gyermekek csalódjanak. Egyetlen időpontot tudtak már biztosítani a református konferenciaközpontban: július 20-21-et.

A kirándulás célja volt, - melyet remélhetőleg el is ért -, hogy a gyermekek számára élményeket, kikapcsolódást biztosítson, és segítse őket az egymáshoz és a gyülekezethez tartozás érzésében erősödni.

A kirándulás helyszíne mindig a Megbékélés Háza és a strandfürdő.  Ennek ellenére nem megunt, hanem éppen a biztonságérzetet növeli az ismerős környezet. Nagyon kedvező, hogy szállás, étkezés, a sportpálya és a fürdő - minden karnyújtásnyira van. Negyvenen voltunk. Mindenki nagyon jól érezte magát.

A kirándulás költségéből 240 600 forintot a Köröstarcsai Református Egyházközség viselt, további 94.000,- forint átvállalásával támogatta a Tiszántúli Református Egyházkerület. A csárdaszállási gyermekek utazását a Csárdaszállási Önkormányzat térítésmentesen biztosította - mint mindig. A gyermekeink számára teljesen ingyenes volt. Ezúton is minden segítséget köszönünk és Istennek adunk hálát, hogy a kirándulás az idén is megvalósulhatott.



Bátori Lászlóné
református lelkész, vallástanár