Rendszerüzenet
2019. július 28.

Kerítés épült a köröstarcsai református temetőben

2018. november elején kapta az első jelzést a Lelkészi Hivatal arról, hogy a temetőben vadak garázdálkodnak. Anyagi fedezet hiányában és a tél beállta miatt azonban csak ez év tavaszán került sor megoldás reményében a kerítés építésének felvállaltatására. 

A Presbitérium öt árajánlat közül választott. A kivitelező  Mészáros József szeghalmi vállalkozó lett. A vele kötött megállapodás szerint a kb. 475-480 m hosszú kerítés megépítésének teljes költsége 1.400.000,-Ft volt. A munkálatok 2019. július 30-án befejeződtek. Az építés teljes díját az Egyházközség a kivitelezőnek kifizette.

A költségekhez a Békési Református Egyházmegye építési pályázatán keresztül a Tiszántúli Református Egyházkerület 500.000,- támogatással járult hozzá.

Az egyházközség felhívással volt Köröstarcsa lakosságához is, hogy aki szívesen támogatja a temetőkerítés építését, adományával segítsen. Közadakozásból 287.000,- Ft. érkezett, amiért köszönetet mondunk minden adományozónak.

A költség további részének előteremtéséhez a helyi egyházi alapítvány és az egyházközség elnökségének hozzájárulására volt szükség, mert az egyházközség költségvetéséből jelen állapot szerint nem volt lehetséges azt kifizetni.

Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik a kerítés építését támogatták és Istennek adunk hálát, hogy megépülhetett. Reméljük, hogy ezzel sikerül majd a temetőkert és a látogatók nyugalmához hozzájárulni.

Bátori Lászlóné, köröstarcsai református lelkész