Rendszerüzenet
2019. július 30.

Ünnepi adományátadás a szabolcsi viharkár érintettjeinek

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány és a Tiszántúli Református Egyházkerület 2019. július 29-én, hétfőn délután adta át adományát a szabolcsi viharkár érintettjeinek az ilki református templomban.

Az adományt Csegei István, a Szabolcs-Beregi, és dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese vette át dr. Fekete Károlytól, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökétől, és Oláh Istvántól, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnökétől.

Hirtelen érkezett 2019. június 27-én a pusztító vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Ami eleinte könnyű nyári zápornak tűnt, rövid időn belül komollyá fordult: a vihar kidőlt fákat, villanyoszlopokat, megrongált épületeket, összetört autókat, leszakított tetőket hagyott maga után. A Szabolcs-Beregi Református Egyházmegyében 16, a Nyírségi Református Egyházmegyében pedig 11 egyházközség épületei rongálódtak meg – különböző mértékben. A kár elérheti a 65 millió forintot is.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány 1,7 millió forintot adományozott a Szabolcs-Beregi, és 500 ezer forintot a Nyírségi Református Egyházmegyének. A Tiszántúli Református Egyházkerület 2,5 millió forintot adományozott a Szabolcs-Beregi, és 1 millió forintot a Nyírségi Református Egyházmegyének. A kárfelmérés folyamatban van, és továbbra is lehet adományozni.



Az alkalomról Szirák Sára készített összeállítást az Európa Rádióban:

Letöltés