Rendszerüzenet
2019. július 24.

Hálaadó istentisztelet Bihardancsházán

Bihardancsházán 2019. július 20-án hálaadó istentiszteletre hívogatott a harang szava. Az egyházközség a templomát újíttatta fel. A templom az 1830-as években épült, többször esett át felújításon  (egyik ilyen emlékét őrzi az 1924-es évszám, mely a tornyon található), a legutolsó az 1980-as évék végén volt.

A mostani munkálatok során megújult a templom tetőszerkezete, külső vakolata, külső nyílászáróinak cseréje is megvalósult, valamint külső térelemek (padok, kerékpártároló) kerültek a templom környezetébe, illetve az akadálymentesítés is megtörtént. 

A hálaadó istentiszteletre Főtiszteletű dr. Fekete Károly Püspök úr, Nagytiszteletű Nagy Zsolt Esperes úr, valamint a Bihari Református Egyházmegye meghívott lelkészei, gyülekezeti képviselői, a járás hivatalos személyei, többek között dr. Vitányi István képviselő úr és Bulcsú László alelnök úr, Major József helyi polgármester, a képviselő-testület és a helyi gyülekezet tagjai, a falu lakói érkeztek.

Püspök úr igehirdetésében arra irányította figyelmünket a Róm 12, 1-2 alapján, hogy ahogyan a templom tájékozódási pont egy településen, úgy számunkra tájékozódási pont Jézus Krisztus, aki a „szabásmintát” adja nekünk, az iránymutatást Igéjéből. Hozzá igazodjunk, Ő maradjon az, Kihez szabjuk életünket.

Köszönjük mindazok áldozatos szolgálatát, akik a felújítás útján velünk haladtak és segítették, támogatták a templom megújulását. Köszönjük a bátorító szavakat, az építő gondolatokat, imádságokat!

Soli Deo Gloria!

Dancsházi Ildikó lelkész

Fotók: Barcza János és Péter Imre