Rendszerüzenet
2019. április 29.

Lelkészbeiktatás Tiszaföldváron

Fontos esemény színhelyévé vált a Tiszazug északi kapujának is mondott Tiszaföldvár ószőlői református kistemploma. A Tiszaföldvári Református Egyházközségben új lelkipásztor lépett szolgálatba 2018 augusztusában, akinek ünnepélyes beiktatására 2019. április 28-án délután 15 órakor került sor. Nt. Muzsik Tamás lelkipásztor már több mint húsz éve szolgál a Tiszazugban. A tiszakürti és cserkeszőlői szolgálatából hívta meg őt a tiszaföldvári gyülekezet. Jelentős gyülekezet- és épületépítési feladatok várnak a nagytiszteletű úrra a kisvárosban.

A lelkészbeiktatás – a belterületi nagytemplom felújítása miatt – az ószőlői 75 éves kistemplomban zajlott ünnepélyes keretek között. A gyülekezet tagjai, a város lakói és a meghívott vendégek teljesen megtöltötték a szent hajlékot a vasárnapi alkalmon. A lelkészek bevonulását követően Ft. Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke köszöntötte az ünneplő gyülekezetet. Püspök úr igei szolgálatát János 17:9,15,20 alapján végezte. Kiemelte a gyülekezetet alkotók és hívők fontosságát a Krisztusban való megmaradásban és az Ige hirdetőinek fontosságát a gyülekezeten belül és azon kívül. Krisztus könyörgése mindannyiunkért élő és ható emelte ki az Igehirdetésben.

A lelkészbeiktatást Nt. Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese végezte. Átadta Muzsik Tamás megválasztott lelkipásztornak a consessát követően a templom kulcsait és az egyházközség bélyegzőjét, a jógazda figyelmére és fegyelmére való felhívás mellett a jókívánságok szavainak kíséretében. A jelen lévő lelkipásztorok Igei áldással köszöntötték az újonnan beiktatott lelkésztársukat, aki székfoglaló Igei szolgálatában 1Péter 2:5 részében olvasható, az élő és alkotó, egységet teremtő és Isten országát szolgáló lelki kövek szükségességét emelte ki. Az élő gyülekezet tagjai lelki házzá épülhetnek a Krisztusban, amire ebben a városban is várnak és vágynak az emberek. Az új mindig hoz némi változást az életünkben. Legyen ez a változás a gyülekezet jövőjét is meghatározó névváltozás: Krisztust követő tiszaföldvári református gyülekezet névvel – összegezte gondolatait nagytiszteletű úr.

A köszöntések a nyilvános presbiteri ülés keretében zajlottak: a városban és környékén szolgáló római-katolikus és evangélikus lelkészek köszöntőjét a gyülekezet gondnoka Baczúr István zárta. Áldáskívánása mellett átadta a megválasztott lelkipásztornak a gyülekezet köszöntését és befogadó ajándékát. A presbiteri ülés zárását, a hirdetéseket és az áldást követően a nőszövetség tagjai szeretetvendégséggel várták a kedves vendégeket.

Mindezért Istené legyen a dicsőség!

Fotók: Barcza János

A galéria ITT érhető el.