Rendszerüzenet
2019. május 03.

Gemma Énekegyüttes hangversenye a Debreceni Kistemplomban

A Gemma Énekegyüttes hangversenyét hallgathatják meg a Debreceni Kistemplomban május 5-én, vasárnap 17 órától.

A Gemma Énekegyüttes 1996-ban alakult Budapesten. Akkori tagjai a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola diákjai voltak. Az együttes művészeti vezetője a kezdetektől Tóth Márton. Az évek során az énekesek száma tizennégyre bővült, színesítve-bővítve a közös hangzást és zenei nyelvet.

Repertoárjukat főként a régizene és a kortárs zeneirodalom adja, ám kitekintésként szívesen nyúlnak más műfajokhoz is; a barokk vagy a jazz világa sem áll távol tőlük.

Az énekegyüttes rendszeresen koncertezik, többségében szakrális helyszíneken, de a különböző fesztiválok, koncertsorozatok, versenyek szereplőjeként világi színpadokon is, itthon és külföldön egyaránt. Jelentősebb fellépéseik közé tartozik Arvo Pärt Te Deum című művének megszólaltatása a Zeneakadémián. Megfordultak a Művészetek Völgyében, visszatérő vendégei a nyíregyházi Cantemus Fesztiválnak. 2014-ben meghívást kaptak Baszkföldre, a Tolosai Nemzetközi Kórusversenyre, melyhez kapcsolódóan nyolcállomásos koncertturnén vettek részt Észak-Spanyolországban. 2018 őszén pedig a Festival Internazionale di Musiche Polifoniche "Voci d'Europa" vendégei voltak Szardínia szigetén.

2017 áprilisában az énekegyüttes a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen - a verseny legmagasabb pontszámaival - megnyerte a Musica Sacra és a Kamarakórus kategóriákat.

A Gemma Énekegyüttes arra törekszik, hogy zenéje ne csak egy szűk réteg számára legyen elérhető és élvezhető, hanem meg tudjon szólítani minden örömre és zenei élményre vágyó hallgatót.