Rendszerüzenet
2019. április 30.

Intézményfejlesztés Hajdúnánáson

Hálaadó istentiszteletet tartottak április 28-án délelőtt a Hajdúnánási Református Egyházközségben, az óvoda átadása és az általános iskola bővítése alkalmából. A beruházások összértéke eléri az egymilliárd forintot.

A hálaadó ünnepi alkalmon átadták a megújult és kibővített református óvodát. A beruházásra több, mint 190 millió forintot nyert pályázaton a gyülekezet, és további 200 millió forintot is meghaladó összeget fordított saját forrásból a felújításra. Az alkalmon az általános iskola bővítésének ünnepélyes alapkőletételére is sor került. A fejlesztésre több, mint 360 millió forintot nyert a gyülekezet pályázaton. Ebből új szaktantermek épülnek, melyeket korszerű eszközökkel szerelnek fel, és a régi épületrész nyílászáróit is kicserélik – ismertette az ünnepi alkalmon Gacsályi Gábor, az egyházközség vezető lelkipásztora. A gyülekezet egy száz férőhelyes étkezőt is építtet több, mint 150 millió forintból. A kézilabda szövetség pedig 24 millió forintot adott az iskola új kézilabdapályájára.      

Az ünnepi alkalmon Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét: „Elfáradnak az ifjak, és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is. De akik az Úrban bíznak, azoknak ereje megújul; szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el.” (Ézs 40, 30-31) A püspök igehirdetésében egy röptetőhöz hasonlította az intézményeket, melyek szárnyalni tanítanak. Mint mondta, a röptető akkor jó ha tágas, ha mindenkinek van benne hely. Ezért öröm, hogy az óvoda már kibővült, az új iskolarész alapkövét pedig most tették le. A püspök hangsúlyozta: a tágas térhez kell egy bátorító közösség is. Istentől megbátorított ifjakra van szükség, akik különbek, mint a kortársaik. Akik mernek mást tenni, mint a többség,  mert bíznak az élő Istenben.

Komorné Csernáth Erzsébet

Fotók: Barcza János