Rendszerüzenet
2019. április 13.

Gyülekezet a központban

Gyülekezet a központban – ezzel a címmel jelent meg magyar nyelven a Harmat – Kálvin – Luther Kiadó gondozásában Timothy Keller Center Church című könyve. A Tiszántúli Református Egyházkerület április 6-án konferenciát tartott a könyv bemutatásának alkalmából.

Az eseményt dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke nyitotta meg áhítatával, azt követően megnyitó szavaiban a szemléletformálásra hívta fel az összegyűlt közel 100 érdeklődő lelkipásztorok, valamint gyülekezetei tagok figyelmét. Timothy Keller most megjelent könyvét Gyatyel Péter lelkipásztor mutatta be.

A nap folyamán a könyv három nagy egységéről – evangélium, város, mozgalom – Lovas András, a Dunamelléki Egyházkerület missziói referense, dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Egyházmegye esperese, valamint Püski Dániel gyülekezetalapító lelkipásztor beszélt.  

A könyv témáinak bemutatása között kerekasztal-beszélgetés formájában az érdeklődők hallhattak a tiszántúli gyülekezetalapításokról, valamint a gyülekezetek revitalizációjáról is. A gyülekezetalapításról Püski Dániel beszélgetett Tamás Gergellyel, Pafkó Tamással, illetve Nagy Józseffel.

Fotók: Vígh Tamás