Rendszerüzenet
2018. december 22.

Templomszentelés Tiszateleken

2018. december 22-én, szombaton délelőtt templomszentelő istentiszteletet tartottak a tiszateleki református templomban.

alt

Az ünnepség kezdetén Végh Miklós lelkipásztor köszöntötte a jelenlévőket, majd Fekete Károly püspök és Gaál Sándor esperes végezte el a felszentelés szolgálatát.

alt

Az Igét Fekete Károly püspök hirdette az Ézs 55, 6-11 alapján. „Ézsaiás prófétának egy sodró erejű Igesorozatát olvastam föl. Olyan erő van ezekben a szavakban, amelyek meg kell, hogy szólítsanak bennünket, itt, a tiszateleki templom felszentelésekor. Karácsony kapujában ezek a lendületes szavak, felhívások azért szólalnak meg, hogy a templomszentelő istentiszteleten jó impulzusokat kapjunk az Isten Igéjéből a fogság prófétájától, a vigasztalás követétől, Ézsaiástól. Isten mozgásban van, és Isten az ő népét is mozgósítani akarja. Itt vagyunk, megtöltjük ezt az új házat, azért, mert az Úr Isten tud mozgósítani. Ő nemcsak megvan, hanem az Úr Isten történik és cselekszik. Képes megtenni egy óriási utat a Mennytől a Földig, a gondolattól a testté lett Igéig, a gyönyörű tervtől az üdvözítés megvalósításáig” – mondta.

 alt 

Ezt követően Véghné Fekete Ágnes ismertette a templom felépítésének történetét. „A gyülekezet életében sokszor felvetődött a templom építésének a kérdése. 2010 augusztusában egy hatalmas vihar következtében a gyülekezeti ház tetőszerkezete megrongálódott, így életveszélyessé vált. Ekkor még aktuálisabbá és sürgetőbbé vált a kérdés. 2012-ben elkészültek a tervek, 2013 tavaszán pedig megkezdődött a munka, ami aztán félbeszakadt.” Majd elkezdődött az adománygyűjtés: sokan adakoztak, a gyülekezettől, a település lakóitól és az egyházkerülettől is érkezett támogatás, így sikerült befejezni az építkezést.

Fekete Károly püspök, Gaál Sándor esperes, Nyeste Ferenc egyházmegyei gondnok, Tamaskovics László plébános, Gorcsa Péter parókus és Gégény Géza polgármester is köszöntötték a jelenlévőket.

 alt 

A felszentelt templom kapuja ahogy eddig is, úgy most is nyitva áll az azon betérők számára, hogy együtt, közösségben élhessék meg hitüket a templom épületében.