Rendszerüzenet
2018. december 19.

Hajléktalanok karácsonya

Hiába élik mindennapjaikat biztos hajlék nélkül, mégis megtalálhatják a karácsony örömét a debreceni ellátottak a Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjében. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában lévő intézmény 2018. december 19-én délelőtt Úrvacsorával egybekötött ünnepi istentiszteletre hívta a debreceni hajlék nélkül maradt embereket, valamint ekkor adták át az ügyvédi adományból készült új filagóriát is az intézmény udvarán.

alt

„Valami csodálatos azt látni és tapasztalni, hogy az emberek miként gondoskodnak a hajléktalanokról a téli időszakban. December folyamán nem egyszer volt rá példa, hogy teljesen váratlanul érkeztek hozzánk jószívű adományozók, akik téli ruházatot vagy meleg ételt hoznak be az ellátottak megsegítésére” – nyilatkozta Dancsó Zoltán, az intézmény lelkipásztora. A melegedő karácsonykor, valamint az újév ünnepén is éjjel-nappal nyitva áll a hajléktalanok számára, így adott a lehetőség, hogy melegben, fedéllel a fejük felett, egymás közösségében tölthessék el az ünnep napjait.

alt

Az intézmény szerette volna, ha a nehéz sorsú emberek nem csak a tárgyi ajándékokban, hanem az együtt eltöltött, ünnepi alkalmak által is megtapasztalnák a karácsony örömüzenetét. Ezért szerdán délelőtt Úrvacsorával egybekötött ünnepi istentiszteletre hívta az ellátottakat a Reménysugárba. Az Igehirdetés szolgálatát dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke végezte, az Úrvacsorai jegyeket Vad Zsigmonddal, a Debreceni Református Egyházmegye esperesével, a Nagytemplomi Gyülekezet lelkipásztorával közösen osztották ki a hajlék nélkül maradt embertársaink számára. Fekete Károly Lk 2,8-14 alapján hirdette az Igét. „Van egy olyan lenti, emberi világ, amit nagyon jól ismerünk. Van egy fenti világ, ott vannak az angyali arcúak, akik örömben és a fény világában élnek. Az Üdvözítő megszületésével ez a lenti és fenti világ összetalálkozik” – mondta.

 alt 

alt

Az ünnepség végén átadták azt a filagóriát az intézmény udvarán, amelyet dr. Varga Péter ügyvéd adományából épített az intézmény. A fedett kerti épület a téli időszakban is helyet kínál az egyéni beszélgetésekhez, tavasztól kezdve pedig a lelki alkalmak, kinti bibliaórák és áhítatok helyszínéül is szolgálhat.

  alt  

Fotó: Szirák Sára

A teljes galéria IDE kattintva érhető el.