Rendszerüzenet
2018. december 17.

Adventi gyertyagyújtás Gégényben

Íme, szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek –
ami azt jelenti: velünk az Isten.

Máté1: 23.

Karácsonyt várunk, városban és vidéken egyaránt, még a kicsi községekben is, melyet a nagyvilág nem ismer. Szeretnénk széppé, örömtelivé, emlékezetessé és Istentől megáldottá varázsolni ünnepeinket, adventi várakozásunkat, a saját lakóhelyünkön, templomainkban és otthonainkban. Nekünk, egyszerűnek tűnik, amit teszünk, nem extravagáns, nem a nagy híradások világa, csak csendes odafigyelés Istenre és egymásra.

A Gégényi Református Egyházközségben ebben az évben minden vasárnap a hittanos gyermekek gyújtják meg a templomban, az adventi koszorún a gyertyát. Énekelnek és szavalnak. Hűségesen jönnek. Vasárnapról vasárnapra, felváltva, újabb és újabb gyermekek, szüleikkel és nagyszüleikkel. Érzik az ünnep fontosságát, hogy most valami különös történik. Érzik, hogy nekik, gyermekeknek is helyük van a templomban, Isten közelében!

 

A gyermekek, a gyülekezetünk jövő nemzedéke, akik szívük mélyén szeretik Istent, felvállalták azt a szolgálatot is, hogy advent második vasárnapján, a település adventi koszorújánál adventi énekkel és szavalattal tegyék széppé egyházközségünk adventi gyertyagyújtását. Minden évben a település adventi koszorújánál a négy gyertyát más és más gyújtja meg. Az első gyertyagyújtás az önkormányzaté, a többi vasárnap pedig a történelmi felekezetek gyújtják meg az adventi lángot. Az idén, mi reformátusok, advent második vasárnapján kerültünk sorra. Az istentisztelet után, kivonultunk az adventi koszorúhoz, ahol Lengyel János tiszteletes úr igei biztatása után a gyermekek műsora következett.

 alt 

Hálásak vagyunk Istennek, hogy ebben az évben különös csodájának lehettünk tanúi. Gyülekezetünk két pedagógusa, bátran és Istenbe vetett bizalommal vállalta el önként az általános iskolában a hitoktatást. Balláné Balogh Aranka és Nagyné Orosz Beáta tanárnők keze munkája, szolgálatuk áldása, a gyermekek adventi szolgálata. Isten áldását kérjük életükre, és további szolgálatukra.

„Velünk az Isten” – érezzük újra és újra naponta, Isten igaz ígéretét, ebben a mai, zűrös és rohanó világban.

Lengyelné Papp Tünde Éva
lelkipásztor