Rendszerüzenet
2018. december 13.

Betlehembe kéne menni

A Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat 2018. december 13-án, csütörtök délután tartotta karácsonyi ünnepségét a Debreceni Református Nagytemplomban.

alt

 A 10 éves szervezet a vállalásához hűen, a Krisztusi szeretet továbbadásával gondozta a gyermekeket, és támogatta a nevelőszülőket ebben az évben is éppúgy, mint egész fennállása alatt.

alt

Az ünnepég kezdetén Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke köszöntőjében a betlehem szimbolikus jelentőségét értelmezve emelte ki: „Minden betlehem a jászolbölcső köré épül, így Krisztus kerül a betlehem középpontjába. Benne nyer értelmet a betlehem összes szereplője. S benne nyer értelmet a mai délután is. A csomagok magukban rejtik a Krisztusi szeretetet, ha kibontják őket, meglátszik rajtuk, hogy milyen szeretettel készültek. Ez hangoljon bennünket úgy az ünnepre, hogy amikor tényleg eljön a Szenteste, a Jézus Krisztus megszülethessen a szívünkben” – mondta.

alt

Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati iroda vezetője kiemelte, hogy a karácsonyi ünnepkör üzenete az, hogy soha nem vagyunk egyedül. „Isten az, aki soha nem hagy magunkra. A gyermekek is megélhetik ezt az örömet. Köszönöm szépen mindannyiuknak az áldott szolgálatot” – zárta szavait.

 alt 

Miklósi Erzsébet intézményvezető is köszöntötte a jelenlévőket, majd átadta a díjakat és elismeréseket az esztendő munkájáért: az év nevelőszülőjének, tanácsadójának, ügyintézőjének és az év szakmai vezetőjének. A meghirdetett rajzpályázat helyezettjei, és az egyetemre járó fiatalok is kitüntetésben részesültek.

 alt 

Az ünnepi alkalmon a Nevelőszülői Hálózat gyermekei, és az Abaújvári Bábmissziós csoport tagjai műsorral szolgáltak. Az esemény végén átadták az ajándékcsomagokat, és mindenki hálával és áhítattal a szívében tért haza.  

 alt 

Fotó és szöveg: Szirák Sára

A teljes galéria IDE kattintva érhető el.