Rendszerüzenet
2018. december 10.

Együttműködési megállapodás a DE és a TTRE között

A Debreceni Egyetem és a Tiszántúli Református Egyházkerület a tanárjelölt hallgatók iskolai tanítási gyakorlatára és összefüggő egyéni iskolai gyakorlatára vonatkozóan együttműködési megállapodást írt alá 2018. december 10-én a Debreceni Református Kollégium Kistanácstermében.

alt

A megállapodást a Tiszántúli Református Egyházkerület részéről dr. Fekete Károly püspök, a Debreceni Egyetem képviseletében pedig Prof. Dr. Maticsák Sándor, a Tanárképzési Központ főigazgatója írta alá.

alt

Az együttműködés keretében az egyházkerület a fenntartásában működő köznevelési intézményekben biztosítja a tanárjelölt hallgatók számára a képzésben szerzett elméleti ismeretekre és gyakorlati tapasztalatokra épülve, gyakorlatvezető mentor és felsőoktatási tanárképző szakember folyamatos irányítása mellett az iskola és benne a tanár komplex oktatási-nevelési feladatrendszerének elsajátítását, illetve az iskolát körülvevő társadalmi, jogszabályi környezet, valamint a köznevelési intézményrendszer megismerését.

Fotók: Barcza János

 alt
(b) Ilyés Ilona igazgató, Pruzsinszkyné Makó Margit igazgató, Berényi Györgyné igazgató, Ember Sándor igazgató, László Vilmos Csongor igazgató, Juhász Judit a Tanárképzési Központ irodavezetője, Maticsák Sándor tanárképzési főigazgató, Fekete Károly püspök, Győri József igazgató, Veress Bertalan tanügyi főtanácsos

Ilyés Ilona a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma, Győri József a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona, Berényi Györgyné a  Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája, László Vilmos Csongor a Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Ember Sándor a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola, és Pruzsinszkyné Makó Margit a Kunmadarasi Református Általános Iskola és Óvoda nevében írta alá az együttműködési megállapodást.

Fotó: Bodonovics István

A galéria itt érhető el.