Rendszerüzenet
2018. december 05.

Mozgásban - lelkészek Adventi koncertje Nagykállóban

Advent lényegileg lelassulásra hívja az embereket. Ezért mozdultunk meg mi lelkészek újra, hogy koncerttel segítsünk kicsit megállni, beleállni az adventi „decrescendoba” most a nagykállói gyülekezetnek. December első vasárnapján újra összeállt kis lelkészi közösségünk, hogy Istentől kapott tehetségünkkel dicsőítsük az Urat. 

Negyedik előadásunk, szolgálatunk helyszíne a Nagykállói Református Egyházközség Imaháza volt. A gyülekezet nagy kíváncsisággal fordult szereplésünk felé, hiszen több mint hatvanan vettek részt koncertünkön, melyre már bőséges repertoárral készültünk. Az első, nyári fellépés negyven perces műsoranyaga, bőven másfélórásra duzzadt az elmúlt hónapokban, de sikerült egy kerek órára kiválogatnunk azokat az általunk kedvelt és hallgatni is kellemes műveket, amellyel megörvendeztettük a gyülekezetet. Valóban merem írni az örvendezést, hiszen a közös éneklést rögzítő videón látható, hogy mosolyogva osztoztak az dicsőítés örömében a testvérek.

alt

Az előadott darabok között volt saját szerzésű zongoramű, improvizációval kiegészített 20. századi ének, világi zenészektől kölcsönzött mély szövegtartalmú zeneszám, és klasszikus adventi énekek is, mint a „Jövel, jövel Emmanuel”, vagy az „Adventi hírnök”.

Közönségünk nem csupán az idős korosztályt érdekelte és derítette jó kedvre, a sorok között bőven akadt tizen- huszonéves és kisgyerek is.

A mostani előadást, az eddigi legnagyobb lelkészi közösség adta, összesen hét lelkész és egy lelkészfeleség zengett Istenről, embereknek. Mindannyian nem kis utat vállaltak azért, hogy megajándékozhassák a közösséget ezzel a koncertélménnyel, hiszen Biharkeresztestől-Besenyődik mozdultak ki otthonaikból a szolgatársak. Későbbi célunk is, hogy ne két-három lelkésznek sajátítsuk ki ezt a fajta zenés szolgálatot, hanem minden zenész - lelkész kolléga előtt nyitva áll a lehetőség, hogy egyre bővülő meghívásaink közül, a számára megfelelő helyen és időben, velünk együtt énekeljen, gitározzon, citerázzon, furulyázzon…

 alt 

Érdemes tehát megmozdulni, elmozdulni karácsony felé azon alkalmakra, amelyek Isten dicsőítésének örömével és az egymással való találkozás csodás lehetőségével ajándékoznak meg. Amilyen örömtelien és családias légkörrel adta nekünk az Úr azt az első adventi koncertet, ezt a lelkületet és érzés-élményt kívánjuk minden kedves olvasónak is – a Lelkészek koncertezői.

​Repelik Zsuzsanna Eszter
lelkipásztor
(Nagykálló)