Rendszerüzenet
2018. október 11.

Ökumenikus istentisztelet a tiszalöki börtönben

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben az intézmény fennállásának 10. évfordulója alkalmából 2018. október 9-én. 

alt

Az ünnepség kezdetén Gyenge-Bíró István bv. ezredes intézetparancsok köszöntötte a jelenlévőket: „2005-ben kezdődött el a személyi állomány toborzása, 2006-ban tették le a börtön alapkövét, 2008-ban pedig 40 felnőtt korú férfi elítélt befogadásával kezdődött el a munka. A tiszalöki börtön egyedülálló intézmény, hiszen nem volt jogelődje és személyi állománya, amiből építkezhetett volna. Állandó foglalkoztatáson, munkákon vesznek részt az elitéltek, ugyanis ez a sikeres reintegráció kulcsa” – tette hozzá.

alt

Ezt követően Gömze Sándor, tiszalöki polgármester szólt a jelenlévőkhöz. „Az idő azt a választ adta, hogy jó döntést hoztunk a börtön kialakításával. Ez egy olyan szükséges intézmény, ami nagyon komolyan működik, mégis humánus körülmények között” – zárta szavait.

 alt 

Az ökumenikus istentisztelet Szabó Gábor református börtönlelkész igei köszöntőjével kezdődött, majd Fekete Károly tiszántúli püspök hirdette az Igét az ApCsel 16, 25-40. alapján.

alt

 „Az egyház és az őrök szándéka egy. Van egy feltartoztató erő, az Isten jelenléte, az Isten szeretete, amely működik. Isten nem szöktet, de kiszabadítani tud, Isten szeretete átformál” – mondta.

Lippai Csaba görögkatolikus, Hajdú Miklós katolikus és Aklan Béla evangélikus lelkész igei köszöntőjével majd a lelkipásztorok közös áldásával és énekléssel zárult az alkalom.

 alt 

Fotók: Barcza János

A teljes galéria itt tekinthető meg.