Rendszerüzenet
2018. október 10.

Magyarországra érkezett Philip Yancey

A Harmat Kiadó meghívására Magyarországra érkezett Philip Yancey, korunk egyik legnépszerűbb keresztény írója, aki október 12-én a Debreceni Református Nagytemplomban, 13-án pedig a budapesti Deák téri evangélikus templomban tart ingyenes előadást. A szerző – akinek könyveit világszerte negyven nyelven, több mint 15 millió példányban adták ki – Hol van Isten, amikor fáj? címmel megrendezett előadói körútja során Kárpátaljára is ellátogat.

A Harmat Kiadó meghívására Magyarországra érkezett Philip Yancey, korunk egyik legismertebb keresztény írója, akinek Amerikában eddig tizenhárom kötete kapta meg a keresztény könyvkiadók és könyvterjesztők első díját, két kötete pedig „Az év keresztény könyve” elismerést. A szerző Hol van Isten, amikor fáj? címmelmegrendezett előadói körútja során egy mindenki számára érzékeny terület, a szenvedés és a fájdalom sokszor reménytelennek tűnő kérdéseiben próbál kiutat mutatni saját élményeit, a tudományt és a Bibliát is segítségül hívva.

„Philip Yancey egyedi, elgondolkodtató látásmódjával, újságírói múltjából is fakadó komplex kérdésfeltevéseivel, a belső emberi küzdelmeinkre adható válaszok alapos körüljárásával kiemelkedik a kortárs keresztény írók közül” – nyilatkozta a rendhagyó előadói körút jelentőségéről dr. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója. Mint fogalmazott: az élményszerű írásmód és a felhasznált számtalan valós élethelyzet, olvasmányélmény, saját megtapasztalás világviszonylatban is egyedi hanggá teszi a szerzőt.

Philip Yancey október 12-én a Debreceni Református Nagytemplomban, 13-án pedig a budapesti Deák téri evangélikus templomban tart ingyenes előadást. Ezt megelőzően, október 9-én 17:30-tól a Libri Könyvpalotában Stumpf Kata beszélget az íróval. A héten a szerző Kárpátaljára is ellátogat: Munkácson magyar ajkú romák között tart előadást, illetve a határon túli magyar olvasók a Beregszászi Egyetemen is találkozhatnak Philip Yancey-vel, akinek az alkalomra magyarul is megjelenő Hol van Isten, amikor fáj? című kötete szintén évtizedek óta világsiker, és a tengerentúlon bekerült az aranyérmes keresztény könyvek sorába is. További információk a magyarországi látogatásról a www.philipyancey.huoldalon.

  

Philip Yancey-ről

Philip Yancey korunk egyik legbefolyásosabb keresztény írója. Szerkesztője a Christianity Today című folyóiratnak, többször jelentek meg cikkei a Reader’s Digest, a The Saturday Evening Post, a Publisher Weekly vagy a National Wildlife hasábjain is. Tizenhárom könyve kapta meg eddig Amerikában a keresztény könyvkiadók és könyvterjesztők első díját, két kötete pedig – a Jézus máskéntés a Meghökkentő kegyelem – elnyerte „Az év keresztény könyve” díjat.
Könyveit világszerte negyven nyelven, több mint 15 millió példányban adták ki.
Az alkalomra magyarul is megjelentő Hol van Isten, amikor fáj? című kötete szintén évtizedek óta világsiker, és a tengerentúlon bekerült az aranyérmes keresztény könyvek sorába is. Yancey Coloradóban él feleségével, és a világ számos pontján tart előadásokat.