Rendszerüzenet
2018. október 02.

„Úrnak szolgái mindnyájan, áldjátok az Urat vígan”…!

Örömzene járta át Besenyődön a református templomot 2018. szeptember 23-án, amikor egy fiatal lelkipásztorokból álló baráti kör Isten dicsőítésére hívta egybe a besenyődi, leveleki és magyi gyülekezeti tagokat.

A zenekar tagjai, Repelik Zsuzsanna Eszter, Komor Csaba, Peleskey Miklós és Simon Döme András a tavalyi évben együtt fogtak bele vallástanári diplomájuk megszerzésébe a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. Látva gyülekezeteik és más gyülekezetek helyzetét, még ott álmodták meg, hogy létrehozzák a kis szolgáló csapatukat, amellyel ellátogatnak egymás gyülekezeteibe, illetve más gyülekezetekbe is, ahol szükség van rájuk. Célul tűzték ki, hogy szolgálataikkal segíteni szeretnék a gyülekezetépítési kezdeményezéseket, a megújulási törekvéseket.  

alt

Koncertsorozatukat Nyírábrányban kezdték el 2018. május 26-án. Ezen alkalom adományait a református templom felújítására fordítják. A második állomás Besenyőd volt, ahol a gyülekezeti ház korszerűsítésére adakozhattak az emberek, hiszen a gyülekezeti élet szerves része ebben az épületben folyik, ezért már sürgető egy kisebb fokú felújítás. Emellett pedig ebben az esztendőben lesz a református templom 90 esztendős Besenyődön, és a november 18-án tartandó hálaadó alkalmon szeretné a presbitérium méltóképpen fogadni vendégeit.

Koncertjeiken megjelennek komolyzenei darabok, énekeskönyvi énekek és ifjúsági énekek is. Közös éneklésre is lehetőséget adnak, hogy a gyülekezetek tagjaival is együtt dicsőíthessék az Urat. Mindezek között a zenekar tagjainak személyes bizonyságtételeit, továbbá a gyülekezeteknek hozott Igei üzeneteket hallgathatjuk meg.

Isten erejében bízva, igyekeznek zenei tálentumaiknak jó sáfárai lenni, hogy sok közösségbe vihessék el Isten szeretetét, gondviselését.

Simon-Kardos Kitti