Rendszerüzenet
2018. szeptember 17.

Építs és plántálj!

"Jézus ezt mondta neki: Legeltesd az én juhaimat"
(Jn 21,17)

alt

Beiktatták Katonáné Varga Olgát a Zsákai és Furtai Református Társegyházközségbe 2018. szeptember 15-én. A lelkészbeiktató ünnepi istentisztelet szombaton délután, 15 órakor kezdődött, az igét Fekete Károly tiszántúli püspök hirdette. A beiktatás szolgálatát Nagy Zsolt bihari esperes látta el.

Fekete Károly a Jer 1,4-10. alapján hirdette az Igét.

 alt 

„Így szólt hozzám az ÚR igéje: / Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek. / De én ezt válaszoltam: Ó, Uram, URam! Hiszen nem értek én a beszédhez, mert fiatal vagyok! / Az ÚR azonban ezt mondta nekem: Ne mondd, hogy fiatal vagy, hanem menj, ahova csak küldelek, és hirdesd, amit csak parancsolok! / Ne félj tőlük, mert én veled leszek, és megmentelek! – így szólt az ÚR. / Azután kinyújtotta kezét az ÚR, megérintette a számat, és ezt mondta nekem az ÚR: Én most a szádba adom igéimet! / Lásd, én a mai napon népek és országok fölé rendellek, hogy gyomlálj és irts, pusztíts és rombolj, építs és plántálj!”

alt

alt

„Jeremiás próféta elhívás története rávilágít arra, hogy vannak olyan üzenetek, amelyek minden szolgálattevő életében fontosak. Az első üzenet az, hogy Isten embereinek titokzatos előtörténete van Istennel, vagy mondhatjuk úgy is, hogy Istennek van előtörténete velünk, megszületendő emberekkel. (…) Istennek ez a titokzatos előtörténete velünk, emberekkel, az Övéivel egyszerre vigasztalás és biztatás. Az az Isten, aki a földi élet előtti és utáni örökkévalóságban számon tart bennünket, biztosan nem hagy el. Nem ejt ki a figyelméből. Életünkben és halálunkban ott vagyunk az Ő közelében. Ez vigasztalás, és biztatás is arra, hogy az ember merjen élni” – mondta Fekete Károly.

 alt 

alt

alt

Katonáné Varga Olga Csengerben volt segédlelkész, majd átkerült a Bihari Református Egyházmegyébe, és immáron 9 esztendeje szolgál helyettes lelkipásztorként a Zsákai és Furtai Református Társegyházközségben.  A lelkész és a gyülekezetek életében is egyaránt fontos, hogy kinevezett lelkipásztora lett a településeknek.

 alt 

alt

alt

Az ünnepség előbb a zsákai templomban kezdődött, majd a furtai templomban folytatódott, végül a furtai Juhász Erzsébet Művelődési Házban került sor a szeretetvendégségre.

 alt 

Fotók: Barcza János

A teljes galéria itt érhető el.