Rendszerüzenet
2018. augusztus 24.

Egyházkerületi tanácsülés 2018. augusztus 24-én

Egyházkerületi tanácsülést tartottak 2018. augusztus 24-én a Tiszántúlon a Debreceni Református Kollégium Dísztermében.

alt

A tanácskozás Szalay Kont szatmári esperes nyitó áhítatával kezdődött, aki a 2Kir 6,8-23 alapján tanított a hitről. Előfordul, hogy azt sem vesszük észre, ami a szemünk előtt van, a láthatót sem látjuk, s Isten igéje most arra tanít minket, hogy lássuk meg azt is, kapjunk látást arra vonatkozóan is, ami csak a hittel pillantható meg. Kérjük Istentől ezt a látást – mondta az esperes.

alt

Dr. Adorján Gusztáv, az egyházkerület főgondnoka nyitotta meg az ülést, aki csatlakozva az esperes szavaihoz arról beszélt, hogy a gyógyításban (orvosként dolgozik) is nélkülözhetetlen a látható jelenségek mellett a láthatatlanba vetett hit.

alt

Dr. Fekete Károly püspök elnöki beszámolójában tájékoztatást tartott a kerületben zajló pályázati projektek menetéről, ütemezéséről. Beszámolt a hatodévesek kirendeléséről, összesen 18 segédlelkész kapott Tiszántúlon kirendelést ebben az esztendőben.

alt

A tájékoztatás után az egységes lelkészképesítő vizsgára készülő hallgatók bemutatkozása következett, akik kérték az Egyházkerületi Tanács ajánlását.

alt

Fotók: Barcza János

A teljes galéria itt tekinthető meg.