Rendszerüzenet
2018. augusztus 22.

Püspöklátogatás a magyarcsanádi gyermektáborban

A Magyarcsanádi Református Általános Iskola és Óvoda alsó tagozatos tanulói augusztus 21-24. között gyermektáborban vesznek részt. Az iskola tanárai és az önkéntes segítők változatos programokkal várják a gyermekeket. A bibliai történetfeldolgozás mellett kézműveskedés, labdajátékok, és sok-sok közös éneklés, zenélés ad elfoglaltságot a gyermekeknek.

alt

A gyermektábor nyitó napján tett látogatást az iskolában és a gyermekekkel is találkozott dr. Fekete Károly püspök. A találkozás alkalmával arról beszélgettek, hogy „Miről mesél a Debreceni Kollégium?” A maradandóbb ismeretek érdekében a gyermekek meg is kapták ajándékba Győri L. János gyermekkönyvét a Kollégiumról.

alt

A püspöki látogatás alkalmat adott arra is, hogy az egyházkerület vezetője, valamint Juhász András csongrádi esperes megbeszélést folytasson az intézmény jövőjéről Baranyi Bettina igazgatóval, az iskolát 2011-től szerződéssel működtető Makó-Belvárosi Református Egyházközség lelkipásztorával, Kondrát Zoltánnal, Farkas János magyarcsanádi polgármesterrel és Tóth-Pál Lászlóné alpolgármesterrel. A megbeszélés után a gyülekezeti terem, a parókia és a templom megtekintésére is sor került, ahol jelenleg az elektromos hálózat felújítása zajlik.

 alt 

Fotók: Barcza János