Rendszerüzenet
2018. augusztus 15.

Nyár a csökmői gyülekezetben

A gyülekezeti élet nyáron is tartalmas: a csökmői gyülekezet Szabó Gyula lelkész szervezésével Erdélybe kirándult, valamint közösségi alkalmakon is részt vett.  

Szalonnát sütött a csökmői gyülekezet

Jó hangulatban zajlott az augusztus 9-i forró nyári este a csökmői templomkertben. Szabó Gyula református lelkész és a presbitérium erre a napra hirdetett szalonnasütést, amire bárkit szeretettel vártak.

alt

A tüzet Szigeti János presbiter felügyelte, aki sorra pirította a kenyereket a többieknek. Mindenki vitt valamit, így az asztal is hamar megtelt. Ahogy hűlt az idő, egyre többen merészkedtek nyársukkal a parázs közelébe. A gyerekek kihasználták a hatalmas, árnyas templomkertben rejlő lehetőséget, és jót fogócskáztak, bújócskáztak, időnként a templomba is bekukkantva. A felnőttek a falatozás mellett beszélgetéssel, nevetéssel mulatták az időt egészen addig, amíg teljesen be nem sötétedett.

 alt 

Gyülekezeti kirándulás Erdélybe

Ismét egy új ötlettel rukkolt elő Szabó Gyula lelkész. Úgy gondolta, jót tehet a gyülekezetnek egy kis csapatépítő kirándulás. Az ötlet támogatókra talált, és augusztus 4-én meg is valósult. A csökmői gyülekezet szervezésében harminc fő indult kirándulni Erdélybe. A túrát Jankuly Imre (Moha), darvasi bronzjelvényes túravezető irányította.

  

A kirándulás a híres Révi és Sonkolyosi szorosokba vezette a csapatot, ahol a legfőbb természeti formáló erő a Sebes-Körös és a felszín alatti vizek voltak. A túrát izgalmassá tette a függőhídon való átkelés, valamint a vasúti sínek melletti gyaloglás. A bátrabban megmártóztak a sodró és dermesztő hideg vízben is. A csoport érdekesnek találta a titokzatos Szelek barlangját, majd a Zichy barlang csodálatos cseppköveit. Sokaknak hajmeresztő élmény volt a falba vájt úton, láncokba kapaszkodva haladás a buszhoz vezető visszaúton. A feszültségeket egy nagyváradi városnéző séta oldotta zárásként.

B. Kiss Andrea