Rendszerüzenet
2018. augusztus 14.

Családi nap a Dorcas Campingben augusztus 12-én

2018. augusztus 12-én családi napot tartott az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány és a Tiszántúli Református Egyházkerület (TTRE) Cigánymissziója. A szemléletformáló foglalkozás keretében ezen a napon gyűjtötték össze az adományokat a kárpátaljai testvérek részére.

alt

A rendezvény előtt két héttel, július 27-én rendezték meg az első újlétai cigánymissziós napot, ahol meghirdették az adománygyűjtés lehetőségét a nagydobronyi testvérek részére, ugyanis július 15-re virradóan leégett az itt található imaház és a hatvan gyermeket befogadó óvoda. „Az adománygyűjtés meghirdetése a következőképpen történt: azt kértük a cigány testvérektől, hogy mindenki, akit Isten lelke indít az adakozásra, ajánlja fel legalább egy napszámdíjából a tizedét. Ezeket az adományokat augusztus 12-én gyűjtjük össze a Dorcas Campingben. A cigány testvérek nagyon átérezték a nagydobronyi testvérek helyzetét, ezért egyetértettek a felajánlással, és nagyon komolyan vették ennek az ügynek a fontosságát” – mondta Gregussné Buzás Irén, a TTRE Cigánymisszió vezető lelkipásztora.

alt

Augusztus 12-én közel kétszázan gyűltek össze a Dorcas Campingben. 14 településről érkeztek résztvevők és önkéntes munkatársak Bodaszőlőről, Konyárról, Esztárról, Pocsajról, Bagamérról, Nyíradonyról, Nyírlugosról, Szentpéterszegről, Debrecenből és Budapestről. A koreai vendégek Aachenből, Düsseldorfból és Németország egyéb településeiről érkeztek a rendezvényre.

A cigány testvérek elhozták adományaikat, és a koreai vendégek is támogatták adakozásukkal a Kárpátaljai testvéreket.