Rendszerüzenet
2018. augusztus 07.

Sípok közös nevezőn - Tabajdi Ádám és Scheuring Kata OrgonaPont hangversenye

Sok szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Filharmónia Nonprofit Kft. alábbi programját:

Sípok közös nevezőn - Tabajdi Ádám és Scheuring Kata OrgonaPont hangversenye

Időpont: 2018. augusztus 16. (csütörtök) 19:30

Helyszín: Szent Anna Székesegyház, Debrecen

További információk a jegyárakról és az est programjáról: http://orgonapont.hu/program/debrecen-08-23/

A hangszerek királynője a templomok hűvösében

A Filharmónia Magyarország által szervezett OrgonaPont sorozat koncertjei különleges nyáresti élményeket kínálnak a tartalmas kikapcsolódásra vágyó közönség számára országszerte 2018 augusztusában.

alt

Az értékes orgonamuzsikára épülő hangversenyek célja, hogy a forró nyári napokon a templomok hűvösében minőségi programokat kínáljon mindazok számára, akik az igényes szórakozást kedvelik. A hangszerek királynőjét a programsorozat keretében kiváló orgonaművészek szólaltatják meg. Különleges élményben lehet részük az OrgonaPont koncertjeire ellátogatóknak, hisz ritka hangszerpárosításokat hallhatnak, valamint minden egyes koncert repertoárja különleges műgonddal került kiválogatásra.

Debrecenben augusztus 16-án, csütörtökön 19.30 órai kezdettel a Szent Anna Székesegyház ad otthont Tabajdi Ádám orgonakoncertjének, Scheuring Kata fuvolaművész közreműködésével.

Tabajdi Ádám középiskolai tanulmányait a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte Sárosi Dániel szakmai irányításával. 2009-ben a Szegedi Fiatal Orgonisták III. Nemzetközi Találkozóján „Arany minősítéssel” értékelte teljesítményét a szakmai zsűri. 2011-ben első helyen nyert felvételt a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakára, ahol Fassang László, Ruppert István, Pálúr János és Szabó Balázs voltak professzorai. Egyetemi évei alatt több külföldi tanulmányúton vett részt Franciaországban és Németországban, ahol megismerkedett a legfontosabb történelmi orgonákkal. 2016-ban felvételt nyert a Párizsi Conservatoire orgona tanszakára, Olivier Latry és Michel Bouvard mesterosztályába. Párizsban töltött évei alatt nagysikerű koncerteket adott többek között a versailles-i Királyi Kápolnában, a Saint-Séverin templomban, royaumont-i apátságban, a chartres-i katedrálisban és a párizsi Notre-Dame Székesegyházban. 2017 és 2018 között őt választották a Notre-Dame Székesegyház első orgonista gyakornokának. 2018-ban felvételt nyert a budapesti Zeneakadémia doktori iskolájába és elnyerte a Fischer Annie ösztöndíjat. Hangversenyeinek műsorán gyakran szerepelnek a romantikus és modern orgonarepertoár nagyszabású kompozíciói. Fontos feladatának tartja a kortárs orgonazene interpretációját.

Scheuring Kata, aki 2017 őszétől a Magyar Állami Operaház első fuvolistája, 2018 januárjában diplomázott a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Gyöngyössy Zoltán, Oross Veronika és Romos Zsolt növendékeként. Számos ösztöndíj nyertese, melyek közül kiemelkedik a helsinki Sibelius Akadémia Erasmus ösztöndíja (2014), EON ösztöndíj (2015), Bank of China ösztöndíj, a Magyar Allami Operaház ösztöndíja (2015-2017), valamint a Fischer Annie ösztöndíj (2018). Szólófuvolistája volt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szimfonikus Zenekarának és az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának.

Jegyár: 2.500 Ft 
Nyugdíjasok és diákok részére: 2.250 Ft
Filharmónia Magyarország és Kodály Filharmónia Debrecen bérlettel rendelkezők részére: 2.000 Ft
Jegyek válthatók a Kölcsey Központban (Debrecen, Hunyadi u. 1–3.), a www.jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen.
További információk: +36/30/289-5597, debrecen@filharmonia.hu, www.orgonapont.hu, www.filharmonia.hu
A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk.