Rendszerüzenet
2018. július 30.

Szatmári ifi tábor Nagyhódoson

Július 23-26. között Nagyhódoson szervezte meg ifjúsági táborát a Szatmári Református Egyházmegye.

A SzIRT - Szatmári Ifjú Reformátusok Találkozója kétévente kerül megrendezésre, és ez már a negyedik alkalom volt. Hétfő reggel, a regisztrációt követően, Szalay Kont esperes köszöntötte a táborozókat, és "amit alkotott, igen jó!" (1Móz 1, 31) címmel, Bertha Zoltán, a Debrecen-Nagyerdei gyülekezet beosztott lelkésze tartotta meg előadásait a teremtésről.

A csengersimai Ifjú Hírnök zenekar vezette az éneklést, és lelkészek, valamint teológusok kiscsoportokban tovább beszélgettek a teremtésről.

  

A délelőtti lelki alkalmakon túl sok mindenben részt vehetett a fiatalok: kenu túra, bicikli túra, kézműves foglalkozás, táncház, színház, íjászat, küzdősport bemutató, paintball. A mátészalkai ifisek énekkel, pantomim előadással tettek bizonyságot, Bélbász Sándor pedig, az Ifjú Hírnök zenekar vezetője "testünk a Szentlélek temploma" címmel tartott előadást.  Az utolsó napot úrvacsorával zártuk, amit követően összepakoltunk és hazamentünk.

 alt

65 fiatal vett részt a táborban, és közülük Balogh Konrád így emlékezik vissza a négynapos táborra:

„Életem egyik legjobb kikapcsolódása volt a SzIRT! A sok-sok programmal ellátott tábort mindenkinek ajánlom. A társaság nagyon befogadó, barátságos és humoros volt. Minden nap gyönyörű előadásokon, foglalkozásokon vehettem részt. Az étel kiváló volt, panasz nem lehetett rá. Megérkeztem a táborba, és tudtam, hogy szép emlékekkel térek majd haza. Első nap már kenuzni mentünk, ami kicsit veszélyes, de annál izgalmasabb volt számomra. Jött egy nagy eső aznap délután, mikor még a vízen eveztünk, ami nagyon viccesnek tűnt. Második nap bicikli túrázni indultunk, ami fárasztó, de nagyon kellemes élmény volt. Félóránként megálltunk és érdekes kérdéseket kaptunk, vagy játszottunk a pihenő helyeken. Első este egy szívszorító történetet hallgattunk meg egy mátészalkai lánytól, és egy pantomimes előadást láthattunk, a második nap táncház volt. A harmadik napot várta mindenki, mert a hét legjobb programja a paintball volt. Az izgalmas játék előtt egy jujitsu előadást láthattunk. A paintball után még meg tudtunk fürödni a Túrba pár barátommal. Az utolsó estén éjszakai túrára mentünk, elindultunk a töltésen sétálni, és egészen a hármas határig jutottunk. Az éjszaka folyamán nem egyszer ki kentek fogkrémmel. Csütörtök lett, és elkezdtük takarítani a szobákat, majd szép lassan jöttek értünk és el kellett búcsúznunk az új és régi barátainktól. Ez a 4 nap felejthetetlen lesz számomra. Már alig várom a következő SzIRT-et, remélem még ennél is szebb élményekben lesz részem.”

További képek ITT érhetőek el.