Rendszerüzenet
2018. június 29.

A család szeretetköteléket alkot - hanganyaggal

A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség 2018. június 25-én tartotta meg a Debreceni Református Nagytemplomban konferenciáját.

Több száz nőtestvér gyűlt össze, hogy együtt éljék át a közös éneklést, az előadások meghallgatásának örömét és Isten dicsőítésének áldott szolgálatát.

alt

A konferencia kezdetén Fekete Károly tiszántúli püspök hirdette az Igét a Mk 6., 7 (..) 12-30. alapján. „A család az a hely, ahol a lelkiismeretességet át kell örökíteni generációról generációra. A lelkiismeret őre a családokban az édesanya és a nagymama. (…) Olyan, mintha ma aludna ez a lelkiismeret, és ettől szenvedünk. A család szeretetköteléket alkot. Karácsony Sándor írja, hogy a család az a hely, ahol mellérendeltség van. Ezzel a reprezentációval pedig az egyetemes papjaivá válunk egymásnak. Hiszen közvetlen kapcsolatunk van az élő Istennel és embertársainkkal” – zárta szavait Fekete Károly.

 alt 

Majd Dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária, a Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség elnöke nyitotta meg az alkalmat, és köszöntötte a jelenlévőket. „A család intézménye még sosem volt ilyen fontos. A boldogtalanságot pedig annak minden tagja, a szülők és a gyermekek is megsínylik, ezért kell ezekre a problémákra irányítani a figyelmet. Az Isten iránti engedelmesség szolgálatába kell állítanunk a családokat!” – mondta.

 alt 

A konferencián dr. Komlósi Piroska szakpszichológus, Nagy Zita, a „Reformáció gyermekei” nagykövete, dr. Feketéné Kavisánszki Györgyi lelkész tartottak előadást. Az előadók a család és a családon belüli konfliktusok témaköréhez kapcsolódtak, és arra keresték a választ, hogyan kezeljük a különböző problémákat, és melyek azok a jó gyakorlatok és módszerek, amelyekkel mi is az Isteni „család” részévé válhatunk.

A találkozón gyűjtött adományt a Dél-Indiai Református Egyházkerület iskolahálózatának támogatására ajánlotta fel az egyházkerület. Ezzel egy olyan kezdemény vette kezdetét, amelyet hosszú távra terveznek.

Fotók: Barcza János

Dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Máriával, a nőszövetség elnökével Papp Beatrix készített interjút az Európa Rádióban:

Letöltés