Rendszerüzenet
2018. június 25.

Testvérgyülekezeti találkozó Tuzséron

Ebben az esztendőben a mi gyülekezetünk fogadta testvérgyülekezetünk küldöttségét, és ennek a június 17-i vasárnap volt a várva várt időpontja.

Nagy örömmel és lelkesedéssel készültünk testvéreink fogadására, akik vasárnap reggel 9 órára meg is érkeztek hozzánk. Szőnyi Levente nagyfalui lelkipásztor vezetésével gyülekezete énekkara képviselte a testvér közösséget, és tolmácsolta az otthonmaradottak köszöntését.

alt

A délelőtti istentiszteleten Szőnyi Levente lelkipásztor az ötezer ember megvendégelésének története alapján (Mt 14,15-21) hirdette Isten üzenetét, majd Boér László szilágynagyfalui kántor vezetésével az énekkar folytatta tovább az ünnepi szolgálatot.

Az istentisztelet után a helyi Lónyay Menyhért Általános Iskola ebédlőjében láttuk vendégül testvéreinket.

 alt 

A délutáni istentisztelet előtt Bodnár Róbert tuzséri lelkipásztor a 2017-ben kialakított Kálvin Parkot és a Történelmi Emlékpark Rozáriumát mutatta be a vendégeknek.

A délutáni istentiszteleten az 5. zsoltárból szólt az igei üzenet, melyet a nagyfalui énekkar szolgálata mélyített el a gyülekezet közösségének szívében. Ferkovics Tibor Tuzsér Nagyközség polgármestere az egész település nevében köszöntötte vendégeinket.

 alt 

Bodnár Róbert lelkipásztor a testvéri kapcsolat szoros megélését, a közös hit, és kultúra, valamint a nemzeti múlt fontosságára hívta fel a gyülekezet figyelmét, amelyek ebben a zűrzavaros időkben a közösségek megmaradását jelentik.

Délelőtt a nemzeti imádság, délután a Szózat csendült fel közös imádságként a záró ének előtt. Mindkét istentiszteletet a tuzséri kántor dr. Kozma Tünde orgonajátéka zárta.

 alt 

Az áldott vasárnapot közös vacsora zárta a volt református iskola épületében kialakított ideiglenes gyülekezeti teremben.

Ezúton is köszönjük Istennek, hogy megengedte nekünk a találkozást! De köszönet illesse azokat, akik a nap megszervezésében és lebonyolításában segédkeztek.

 alt 

2019-ben, ha Isten életet mi tuzsériak látogatunk majd el Szilágynagyfaluba.

Isten áldja meg testvéri kapcsolatunkat!