Rendszerüzenet
2018. június 18.

Egyházmegyei evangelizáció Szatmárban június 3-6. között

„...kegyelem nektek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól.” (Ef 1, 2)
 
Június 3-6. között evangelizációra hívta meg kebelbeli tagjait a Szatmári Református Egyházmegye. Hagyományos módon különböző helyszíneken és változatos környezetben várta a gyülekezetek tagjait és az érdeklődőket az egyházmegye vezetősége és a házigazda gyülekezetek tagjai. Nt. Korda Zoltán, a szolgálattevő Szatmárnémetiből érkezett a Szatmár-Láncosi Református Egyházközségből és Pál apostolnak az efézusi levelét vette alapul a négynapos bizonyságtételéhez. Az igei üzenet mellett hangsúlyt kapott mondanivalójában, június 4-ére való tekintettel, a trianoni diktátumra való emlékezés és magyar testvériségünk fontossága.
 
alt
 
Vasárnap, a kezdő alkalmon rendhagyó módon szabadtéri istentisztelet volt Csengersimán, a református templom csodálatos környezetében. Itt az énekszolgálatot a helybéli gyülekezet ifjúsági zenekara, az Ifjú Hírnök végezte. Hétfőn Tiszabecsre szólt a meghívás, ahol a református templomban hallgathatták az evangéliumot, ezen az alkalmon a Hirdesd az Igét, az egyházmegyei lelkészeiből verbuválódott zenekar vezette az éneklést, valamint bizonyságot tett hitéről Bánócziné Balogh Katalin, a nagyari gyülekezet presbitere. Kedden a szatmárcsekei gyülekezet volt a házigazdája az evangelizációs alkalomnak, ahol a tiszakóródi református énekkar színesítette szolgálatával az alkalmat. Az evangelizációs sorozat záró alkalmára a matolcsi református templomban került sor, ahol a prédikáció mellett ismét a Hirdesd az Igét zenekar szolgált.
 
alt
 
Az alkalmakat a helyi gyülekezet lelkészei nyitották meg köszöntésükkel, majd pedig az istentiszteletek végén Nt. Szalay Kont esperes úr megköszönte a szolgálatokat, a házigazda gyülekezetek vendégszeretetét és buzdította a gyülekezetek tagjait, hogy bátran látogassák az egyházmegyei alkalmakat.
 
    alt    
 
Estéről-estére több, mint 400 fős gyülekezet gyűlt egybe, a négynapos evangelizációt pedig az első alkalommal megszervezett 'Szószékcsere' zárta. Ennek a kezdeményezésnek az a lényege, hogy az egyházmegyében szolgáló lelkészek meglátogassák egymás gyülekezeteit és hirdessék az evangéliumot. Így minden lelkész egy kollégája szolgálati helyén hirdette Isten Igéjét.
 
Szabó Béla
lelkipásztor, Jánkmajtis