Rendszerüzenet
2018. május 28.

Szeretethíd 2018 - Sarkad-Belvárosi Református Gyülekezet

A Sarkad-Belvárosi Református Gyülekezet 5. alkalommal csatlakozott a Szeretethíd önkéntes programhoz. Már kérdés sem volt, hogy regisztrálunk-e, hanem „csak magától” jöttek az öteletek, miket lehetne közös akarattal és erővel megvalósítani. Idősek és fiatalok,  apák és fiak, rutinos önkéntesek és első alkalommal részvtvevők alkották azt a mintegy 50 dolgos két kezet és lábat, melyek Isten Igéjének szava nyomán összegyűlt és lelkesen tevékenykedett.

Hagyományosan virágba öltöztettük az egyházközség fenntartásában működő intézmények udvarát, ablakait és a templom környékét. Épp öt éve építettük meg sziklakertünket, melyet minden évben csinosítottunk, de mostanra szükségessé vált a teljes „renoválás” is. Az egészet lebontottuk, friss földdel feltöltöttük, majd színpompás virágokkal ismét beültettük.

alt

Az erős férfiak bevették magukat templomunk gyermekmegőrzőjébe, hogy lebontsák az elvizesedett fa burkolatot, illetve az alatta lévő vakolást, hogy az egész megújulhasson és felfrissüljön.

alt

A helyi önkormányzat segítségével feltérképeztük a korábban itt szolgált lelkipásztorok sírjait, és elhatároztuk, hogy hagyományteremtő szándékkal minden évben legalább egyszer rendbe tesszük azokat. Külön csapat indult e feladat teljesítésére. Volt olyan sírhant, melyet már senki sem gondoz, míg akadt szépen ápolt emlékhely is. Valamennyit megtisztítottuk, majd elhelyeztük az emlékezés és a tiszteletadás koszorúit.

alt

Mindeközben az klub teremben nem csak ebédre terítettek, hanem sorra fogadták a meglepetéseket is. A női lélek olyan, hogy szeret kedveskedni a másiknak a saját keze munkájával, melyben ott van szívének, lelkének minden édessége. Így kaphattunk tízóraira sajtos, tejfölös lángost, süteményeket, sőt még egy valódi „Szerethíd-tortát” is. Csak ámultunk és bámultunk, hiszen megtapasztaltuk a titkon kezdődő, de végeredményében látványos és őszinte tettekre sarkalló szeretet erejét.

A Szeretethíd második napján saját magunk „legyőzése” által építettük meg azt a hidat, mely nem ismer határokat, sőt átível azokon. Testvérgyülekezetünkhöz, a nagyszalontai reformátusokhoz indultunk családi kerékpártúra keretében. Ők idén először csatlakoztak e programhoz. A város több pontján látványosan tevékenykedtek, időseket látogattak, vagy épp nekünk nyújtottak segítséget abban, hogy zökkenőmentesen megtekinthessük az Arany emlékhelyeket. A szeretet táplál, összeköt és vezet, hogy ne tévesszük szem elől az utat és a célt.

alt

Hétvégénk megkoronázása szentháromság vasárnapjának délutánja volt, hiszen Pintér Béla bizonyságtételét hallgathattuk meg templomunk falai között. Átélhettük, amit dalaival üzen a mindenkori, testvéri közönsége számára: megérkeztünk, otthon vagyunk Isten szeretetének ölében.

Koncz-Vágási Katalin
lelkipásztor