Rendszerüzenet
2018. május 28.

Az ország első népdalzsoltár-éneklő versenye Mezőtúron

2018. május 11-én, a Mezőtúri Református Kollégiumban első alkalommal rendezték meg a Csenki Imre Országos Zsoltár- és Népdalzsoltár-éneklő Versenyt.

A megnyitón elhangzott, mennyire fontos missziója az egyházi közösségeknek, hogy a zsoltárokat és azok népdalokra énekelhető parafrázisait terjesszék. Mialatt az éppen 20 esztendeje elhunyt névadó, Csenki Imre Kossuth-díjas zeneszerző, karnagy, zenepedagógus emléktáblájánál a családtagok - leánya, Csenki Éva és unokája, Szilasi Alex zongoraművész - az iskola vezetőségével együtt elhelyezték az emlékezés koszorúit, addig a tantermekben a versenyzők előadását neves szakmai zsűri értékelte.

alt

Tagjai Debrecenből Berkesi Sándor, Budapestről Berkesi Alex és Böszörményi Gergely, Nagyváradról Orosz Otília Valéria és Márkus Zoltán, Kisújszállásról Monoki Kálmánné, Mezőtúrról Mihalináné Lipták Judit és Seres Attiláné voltak. A megmérettetés után a tizenkét intézményből érkezett száz gyermekkel és kísérőtanáraikkal zsúfolásig megtelt díszteremben Berkesi Alex basszusgitár-virtuóz adott műsort, ezt követte az eredményhirdetés.

 alt 

Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek és felkészítőiknek a szép eredményekért! A mezőtúri Alma Mater minden évben várja az énekelni szerető jelentkezőket annak szellemében, amit a Zsoltárok könyve 98. részében olvashatunk: "Ujjongjatok az Úr előtt az egész földön! Örvendezve vigadjatok, zsoltárt énekeljetek!"

 alt 

Marczi Ernő

Honlap