Rendszerüzenet
2018. május 26.

Tizedik alkalommal Szeretethíd – Debrecenben is - hanganyaggal

„Ne csak szóval szeressünk, hanem cselekedettel és valóságosan.”

/1JN 3,18/

Debrecenben a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Gyermekintenzív Alapítvány közös szervezésében 2018. május 26-án, szombaton 10 óra és 14 óra között került sor a Szeretethíd önkéntes napok családokat megszólító, gyermeknapi programjaira a Gyermekklinika területén.

alt

A Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes napok szervezői, „Mozdulj, segíts, szeress” jelmondattal, immáron tizedik alkalommal szólították meg a segíteni vágyókat.

Az önkéntes napokat 2009-ben hívta életre a Magyar Református Szeretetszolgálat. Ez egy olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár idős, fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő testvérünk határon innen vagy túlról. A cél az, hogy közösen tegyünk egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségeinkért és a teremtett világért. Isten segítségét kérjük ahhoz, hogy hidat tudjunk építeni a generációk között, a segítségnyújtók és rászorulók, a világ és társadalom, és Isten és ember között.

 alt 

A kezdeményezéshez országosan 16 ezren csatlakoztak, ebből mintegy kétszázan vettek részt a megmozduláson Debrecenben.

A gyermekklinika területén számos izgalmas program várta a családokat. A gyerkőcök jó hangulatáról a Debreceni Zenede Gyermek Fúvószenekara, a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának 4. osztályos diákjai, a Jamnastyx kosarasai, a Debreceni Népi Együttes táncosai, a Trio Harmony művészei, a Hollóének Hungarica Régizene Együttes, Sőrés Rozka mesemondó és a Lángoló csigák artistái gondoskodtak.

 alt 

alt

A műsorok közben a gyermekek kipróbálhatták a jelen lévő mentőautót, tűzoltóautót, rendőrmotort és a helyőrség által biztosított akadálypályát és harckocsit. A Csodakutya Alapítvány közreműködésével pedig terápiás kutyákkal ismerkedhettek meg a gyermekek. Emellett a rendezvény egész ideje alatt kézműves foglalkozás várta az érdeklődőket, ahol a Gyermekváros Egyesület, a Debrecenimami és Zöld Katalin bábkészítővel készíthettek és vihettek el magukkal útravalót a gyermekek.

 alt 

Debrecenben immáron hagyománnyá vált, hogy a Szeretethíd programjaira ingyenes nosztalgia villamossal is eljuthatunk. A nosztalgia villamoson és a megnyitón is a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntesei a Tész Nagykálló almaadományát osztották szét a(z) (utazó)közönségnek.

 alt 

Milyen megmozdulások voltak még Debrecenben?

Május 25-26. között a lencztelepi református gyülekezet a templom melletti nagy játszóteret hozta rendbe, és játékokat helyeztek el.
Május 25-én a Nagytemplomi Református Egyházközség “Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedője segítséget nyújtott az Ondódon lévő ingatlanok rendbetételében.
Május 26-án a Debreceni Református Kollégium Óvodája udvarán dolgoztak együtt az óvodapedagógusok, a szülők és a gyermekek. Az udvari játékokat újították fel, és az udvari kiskertet is rendbe tették a gyermekek által hozott virágokkal és növényekkel.
Május 26-án volt a Nagytemplomi Gyülekezeti Nap a Dorcas kempingben, ahol a résztvevők virágokat ültettek, valamint virágládákat helyeztek ki.

A gyülekezeti napról, az Ondódon lévő ingatlanok rendbetételéről Oláh István lelkipásztort Papp Beatrix kérdezte előzetesen az Európa Rádióban:

Letöltés

Interjú Vad Lillával, a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes programok vezetőjével:

http://ttre.hu/hirek/keruleti/szeretethid-debrecenben-2018