Rendszerüzenet
2018. május 18.

Szeretethíd - Debrecenben - 2018 - hanganyaggal

„A Szeretethíd a magyar reformátusság legnagyobb önkéntes megmozdulása, amiben – a második évtől kezdve – már az egész Kárpát-medence részt vesz. Debrecen is a kezdetektől aktív szerepet vállal a programsorozatban” – mondta Vad Lilla, a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes programok vezetője.

A Szeretethíd helyi megnyitójára május 26-án, szombaton 10 órakor kerül sor a debreceni gyermekklinikán. „Lesz faültetés, falfestés, játék, meseolvasás, néptánc, bábelőadás, tűzoltóautó-bemutató, kézműves foglalkozások, fajátékok, nosztalgia villamosozás, és terápiás kutyák is felvonulnak majd. Számtalan gyermekeknek szóló program lesz, mindenkit szeretettel várunk majd.”  

Milyen debreceni programok lesznek?

Május 25-26. között a lencztelepi református gyülekezet a templom melletti nagy játszóteret hozza majd rendbe, és játékokat helyeznek el.

Május 25-én a Nagytemplomi Református Egyházközség “Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedője segítséget nyújt az Óndodon lévő ingatlanok rendbetételében.

Május 26-án a Debreceni Református Kollégium Óvodája udvarán dolgoznak majd az óvodapedagógusok, a szülők és a gyermekek. Az udvari játékokat újítják fel, és az udvari kiskertet is rendbe teszik a gyermekek által hozott virágokkal és növényekkel.

Május 26-án lesz a Nagytemplomi Gyülekezeti Nap a Dorcas kempingben, ahol a résztvevők virágokat ültetnek majd, valamint virágládákat helyeznek ki.

alt

A regisztráltak száma közel 16000 fő, ebből mintegy kétszázan vesznek részt a megmozdulásban Debrecenben.

Aki lemaradt a regisztrációról a szeretethid@jobbadni.hu címen még jelezheti a részvételi szándékát.

Juhász Mártonnal, az MRSZ ügyvezető igazgatójával Oláh Ilona készített előzetes interjút a Szeretethídról az Európa Rádióban:

Letöltés

Forrás: Európa Rádió