Rendszerüzenet
2018. május 04.

Konfirmandus foci- és asztalitenisz bajnokság Szatmárban

A Szatmári Református Egyházmegye konfirmandus foci- és asztalitenisz bajnokságát április 28-án rendezte Jánkmajtison. A minden évben megszervezett alkalmat idén is nagyon várták a fiatalok.

A sportrendezvényt Szalay Kont esperes úr nyitotta meg,  ezt követően pedig tájékoztattuk a fiatalokat a szabályokról, a csoportbeosztásról és felhívtuk a figyelmüket különösen is arra, hogy sportszerűen játszanak. Megszokott szabálya ugyanis a rendezvénynek, hogy nincs semmiféle káromkodás és csúnya beszéd, mert az büntetést von maga után, amit a versenyzők fegyelmezetten be is tartottak.

alt

alt

Több csoportban és kategóriában volt lehetőségük a hittanosoknak megmérettetni magukat. Volt az 5-6. osztályosok, a 7-8. osztályosok csoportja, és volt külön lánycsapat, valamint asztalitenisz kategória is. A játékrész délelőtt 9 órakor kezdődött, és a foci három kispályán folyt párhuzamosan, az általános iskola tornatermében pedig az asztalitenisz.

alt

12 gyülekezet több mint 120 hittanosa vette fel a versenyt, amelyet hivatásos játékvezetők irányítottak. A meccsek között szendvicset és üdítőt fogyaszthattak a gyerekek, amelyet a helyi gyülekezet tagjai készítettek elő.

 alt 

Az asztalitenisz bajnokság eredménye:

1. hely: Jóni Levente (Túristvándi, 1); 2. hely: Grajczár Dóra (Jánkmajtis, 1); 3. hely: Mursa Krisztián (Túristvándi)

A focibajnokság eredménye:

5-6. osztályos korosztály: 1. hely: Szamosszeg; 2. hely: Jánkmajtis

 alt 

alt

alt

7-8. osztályos korosztály: 1. hely: Kocsord; 2. hely: Szatmárcseke; 3. hely: Nábrád-Kérsemjén; További résztvevők: Panyola-Olcsvaapáti, Kisar, Csengerújfalu, Jánkmajtis és Géberjén

 alt 

Lányok: 1. hely: Szamosszeg; 2. hely Jánkmajtis. 

Szabó Béla
református lelkész

További képek ITT tekinthetőek meg.